Koty
- Barabella
- Administrator
- mariaewa
- Zadomowiony
Re: Koty
No i to jest kot z klasą. Kicia to dama. Moja Koka to wsiowy wycirus. Piękny zestaw z siedzeniami, domkami, drapakami postawiłam w piwnicy, bo ani razu nawet nie spojrzała a sama śpi w za małym pudełku, które litościwie taśmą klejącą połatałam i raz łapy, raz ogon a raz dupsko dziurą wyłazi. Ale tam gorąca od przewodu kominowego ściana i miejscówka idealna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- urazka
- Zadomowiony
Mario, Zuziu, Basiu!
Jakie te Wasze kocice są niesamowite. Każda jedyna w swoim rodzaju.
Biedna Koka - Pańcia skąpi porządnego legowiska albo chociaż wystarczająco dużego kartonu.
Kicia lubi wygodę i jak ma szlaban na łóżko to przynajmniej ułoży stare kości na mięciutkim posłaniu.
Z Tyćki jest rzeczywiście niezły kombinator ale z drugiej strony stara się pomóc Pańci w wykonywanych pracach.
Jakie te Wasze kocice są niesamowite. Każda jedyna w swoim rodzaju.
Biedna Koka - Pańcia skąpi porządnego legowiska albo chociaż wystarczająco dużego kartonu.
Kicia lubi wygodę i jak ma szlaban na łóżko to przynajmniej ułoży stare kości na mięciutkim posłaniu.
Z Tyćki jest rzeczywiście niezły kombinator ale z drugiej strony stara się pomóc Pańci w wykonywanych pracach.
Pozdrawiam, Janina
-
paputowy dom
Szymon zamieszkał z nami po przeprowadzce na wieś. Był już wtedy pies Czarek. Nasz pierwszy Kot. Odszedł jak miał około dwa lata. Chwytał łapką wodę z umywalki jak Krzysiek był w łazience. Lubił błyszczące przedmioty. Kolegował się z Czarkiem, spali na jednym posłaniu. Czarka też już nie ma. Znalazł się pies Misiek. To już starszy Pan, trochę głuchy albo cwany i głupot ludzkich nie słucha..
Drugie zdjęcie nie moje (nie pamiętam skąd), bardzo je lubię.
Drugie zdjęcie nie moje (nie pamiętam skąd), bardzo je lubię.
- Barabella
- Administrator
Tak wygląda żarłoczny kot łowiący. Mina zagłodzonego kota, choć w lewej misce pełno wołowinki w galarecie sprowadzanej z Niemiec
Ważniejsza jest miska z prawej strony, gdzie groszków Perfekt Fit zabrakło.....
Czy wasze koty też tyle jedzą? Nasza jadą więcej niż Yogina..... Nie liczę tego co złowi i zje. Tylko łebki po ogrodzie zbieram i wyrzucam.
Czy wasze koty też tyle jedzą? Nasza jadą więcej niż Yogina..... Nie liczę tego co złowi i zje. Tylko łebki po ogrodzie zbieram i wyrzucam.
- Barabella
- Administrator
- Jolka
- Zadomowiony
Do gryzoni, jakoś inne mam podejście jak do ptaków, chyba dla tego że nie śpiewają.
Olo leniwy był, ale jak nieloty domki opuszczały, to starałam się go z domu nie wypuszczać. Myszowatych się brzydził, czasem mi je podrzucał
Iskra koteczka moja ukochana, jak miała młode to ptaki w locie łapała, skacząc z orzecha.
Olo leniwy był, ale jak nieloty domki opuszczały, to starałam się go z domu nie wypuszczać. Myszowatych się brzydził, czasem mi je podrzucał
Iskra koteczka moja ukochana, jak miała młode to ptaki w locie łapała, skacząc z orzecha.
- Barabella
- Administrator
Jolu no właśnie Tyćka też jest taki kamikadze..... Pozabezpieczałam duże drzewa jak mogłam najlepiej i na nie wejść CD nie może. Te głupie wróblowate tak nisko po krzakach skaczą, a ona ma wyskok niesamowity 
- mariaewa
- Zadomowiony
A Tycia sobie powiesiła zdjęcie docelowe? Straszny obraz.
Moja Koka myszy ani kretów nie je. Tylko szyjki przegryza i do saloonu wnosi. Gdy sikorki pierwszy rok złożyły jajeczka w pompie, siedziała i czekała, kiedy wylewką wylecą i wykończyła cały miot. W następnym roku zrobiliśmy osiedle strzeżone i ogrodziliśmy pompę klatką z siatki. Przeżyły. Ale nic nie mogłam robić, bo się denerwowały. W trzecim roku pompa została "zakamienowana" i gniazd nie było. Jest tyle stodół, drzew, że znajdą miejsce,
A Koka całe dnie śpi na pierzynkach nad kaloryferem. Je jak zawsze ale futro ma zimowe i wygląda grubiej. Waży teraz 7 kg. W najgorszym okresie 15 kg.
Moja Koka myszy ani kretów nie je. Tylko szyjki przegryza i do saloonu wnosi. Gdy sikorki pierwszy rok złożyły jajeczka w pompie, siedziała i czekała, kiedy wylewką wylecą i wykończyła cały miot. W następnym roku zrobiliśmy osiedle strzeżone i ogrodziliśmy pompę klatką z siatki. Przeżyły. Ale nic nie mogłam robić, bo się denerwowały. W trzecim roku pompa została "zakamienowana" i gniazd nie było. Jest tyle stodół, drzew, że znajdą miejsce,
A Koka całe dnie śpi na pierzynkach nad kaloryferem. Je jak zawsze ale futro ma zimowe i wygląda grubiej. Waży teraz 7 kg. W najgorszym okresie 15 kg.