Dorotko a wrona może być?

paputowy_dom pisze:Piękne ptaszory pokazujecie.
Zuziu czy to jest sierpówka? Odgłos dzikich gołębi kojarzy mi się nieodmiennie z wakacjami u dziadków na wsi. U mnie też latem słyszę te ptaki.
zuzanna2418 pisze:
Tak Justynko, to sierpówka/synogarlica turecka. Zimą rzadziej je widuję, za to latem jest ich sporo, usiłują gniazdować w różnych miejscach na budynkach.

Jo37 pisze:Elu- ta niby sikorka to dzwoniec.
elakuznicom pisze:Dzięki Asiu ciągle mi się myląa przecież mają charakterystyczne dziobki...
lora pisze:Elu widzę że opanowałaś aparat i robisz śliczne zdjęcia a teraz ja mam he, he uczę się i uczę pozazdrościłam Ci.
elakuznicom pisze:Misiu super , w pogaduszkach doczytałam że coś kupiłaś , pomyślałam o aparacie , ale Tereska -Bitek (chyba) obstawiała laptopa ? , później nie doczytałam ...które z marzeń spełniłaś ..Misiu ja też się uczę , mam wymarzoną lustrzankę a ten aparat który kupiłam w październiku będę chciała odsprzedać , zawsze marzyłam o lustrzance cyfrowej bo analogowe miałam , tak przynudzałam mężowi ,że w końcu mi kupił- niby na42 rocznicę ślubu , imieniny , urodziny , dzień
kobiet i Wszystkich Świętych , ŻEBY MIEĆ ŚWIĘTY SPOKÓJ.....pochwal się jaki aparat ??

elakuznicom pisze:Lucynko Twoje wrony kapitalne , Ty to masz frajdę ...co jedne to ładniejsze ..moje sierpówki przylatują do mnie 2
to chyba parka , do tego zakochana, bo prawie się nie rozstają...
mewa pisze:Trzeci od dołu herszt bandy- od razu widać:mrgreen:

dana1s pisze:Zuziu to chyba czyżyk
Piękne fotki !
zuzanna2418 pisze:Danusiu faktycznie jakby on! Dzięki!
elakuznicom pisze:Zuzia super zdjęcia:!::!:jakiego obiektywu używasz do ptactwa ?
Danuśku M kupił mi sony 58 z obiektywem 18-55 , ja dokupiłam 55 - 200 , mam kilka obiektywów z analogowych aparatów , też je wykorzystam , ale marzy mi się jeszcze jakiś dłuższy...
elakuznicom pisze:Zuziu te kulki z ziarnem to "gotowce" ? czy sama je "produkujesz" ? w sklepach nie widziałam albo za słabo szukałam ..gotowe u nas to jakaś mieszanka ziarno+tłuszcz , a ziarenka do karmnika kupuję w woreczkach foliowych + oddzielnie słonecznik łuskany .