Prace renowatorskie
- Mila
- Zadomowiony
Re: Prace renowatorskie
I to już koniec? Polecam biały bawełniany sznurek. Zawsze można wyprać porządnie. I nada oknu lekkości.
-
paputowy dom
Mila nie to tylko na sprawdzenie. Robiłam po raz pierwszy przypadkowy wzór. Musi być grubszy sznurek do makramy. Bedę robić od nowa.
- Mila
- Zadomowiony
- boryna
- Administrator
Piękne wzory są pod hasłem firanki-makramy np. na pintereście. Można poszaleć.
- Jolka
- Zadomowiony
Paputku, z różnych sznurków możesz to zrobić, ja do zrobienia wiszącej makramy na hoje ,użyłam takiego śliskiego sznurka na szpuli, nie wiem z czego on jest, w dotyku taki śliski.
Pokażę zbliżenie, jeśli ma to być bardzo delikatne to taki się nada. Jeśli chcesz cos bardziej konkretnego to fajnie wygląda też ze sznurka bawełnianego takiego jak na chodniczki się używa , tyle że ten cieńszy nieco.
Albo taki:
https://allegro.pl/oferta/sznurek-bawel ... r4QAvD_BwE
Pokażę zbliżenie, jeśli ma to być bardzo delikatne to taki się nada. Jeśli chcesz cos bardziej konkretnego to fajnie wygląda też ze sznurka bawełnianego takiego jak na chodniczki się używa , tyle że ten cieńszy nieco.
Albo taki:
https://allegro.pl/oferta/sznurek-bawel ... r4QAvD_BwE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- lora
- Zadomowiony
A mnie nawet te same sznureczki w oknie podobają się.
Rany pomysł bardzo dobry, jest teraz lekkość w oknie. 
- survivor26
- Administrator
Zdecydowanie masz talent w tym kierunku, więc powinnaś kontynuować z prawdziwym sznurkiem - jest kilka sklepów w sieci tylko ze sznurkami we wszystkich kolorach tęczy.
- AmeliaL
- Gaduła
Od soboty stałam się szczęśliwą posiadaczką cudnego kredensiku z zielonymi szybkami

Od razu zaczęłam pozbywać się farby, idzie mi to dość wolno. Jednak ręce nie wprawione do takich zadań

Pomysłu na wykończenie na razie brak. Będę myśleć jak uporam się z oczyszczeniem i wywietrzeniem mebelka. Trochę brzydko pachnie ze środka. Stał wiele lat w sieni wiejskiej, drewnianej chałupy. Czy takie wietrzenie pozbawi go tego smrodku czy trzeba zadziałać jakoś inaczej? Jakieś preparaty czy coś? Może ozonowanie?

Od razu zaczęłam pozbywać się farby, idzie mi to dość wolno. Jednak ręce nie wprawione do takich zadań

Pomysłu na wykończenie na razie brak. Będę myśleć jak uporam się z oczyszczeniem i wywietrzeniem mebelka. Trochę brzydko pachnie ze środka. Stał wiele lat w sieni wiejskiej, drewnianej chałupy. Czy takie wietrzenie pozbawi go tego smrodku czy trzeba zadziałać jakoś inaczej? Jakieś preparaty czy coś? Może ozonowanie?
-
Keetee
:kura_ciemna: Ale cudny kredens... Mój trochę podobny... Soda oczyszczona pochłania zapachy, a najlepiej by to zrobił ozonator 

- boryna
- Administrator
To chyba najładniejszy kredensik jaki widziałam. Może przemycie octem by coś dało? Samo wietrzenie pewnie też trochę poprawi sytuację.
- Margolcia_K
- Zadomowiony
Przepiękny. Zostawiłabym taki naturalnie drewniany. Ewentualnie bejca pod kolor pozostałych mebli!?
A co do zapachu, zagotuj wody z octem i gorące wstaw do środka i zamknij na troch. A potem wywietrz i ew. potraktuj sodą.
Powinno zabić ten stęchły zapach.
A co do zapachu, zagotuj wody z octem i gorące wstaw do środka i zamknij na troch. A potem wywietrz i ew. potraktuj sodą.
Powinno zabić ten stęchły zapach.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego dnia!
Margolcia
Margolcia
- Mila
- Zadomowiony
- mariaewa
- Zadomowiony
Kupiłam kiedyś komodę z pokoju myśliwskiego jak mówił właściciel.
Nie poczułam smrodu, bo stała w zimnej stodole.
W domu tragedia." Aromat" setek wypalanych papierosów. No tak, pokój dla chłopców.
Soda, soda i wietrzenie. Potem polerka z wosku cytrynowego. I przestała tak śmierdzieć. Najdłużej cuchnęły takie warkoczyki, które były w miejscach połączenia szyb i drewna. Takie grube jak sznury harcerskie. Ale i one w końcu się poddały.
Nie poczułam smrodu, bo stała w zimnej stodole.
W domu tragedia." Aromat" setek wypalanych papierosów. No tak, pokój dla chłopców.
Soda, soda i wietrzenie. Potem polerka z wosku cytrynowego. I przestała tak śmierdzieć. Najdłużej cuchnęły takie warkoczyki, które były w miejscach połączenia szyb i drewna. Takie grube jak sznury harcerskie. Ale i one w końcu się poddały.
- Jolka
- Zadomowiony
Jaki piękny, cudny mebelek
.
Amelko może coś z tego bloga może się Tobie przydać:
http://starychmebliczar.pl/2014/04/30/c ... y-olejnej/
Może część w kolorze drewna a część w bieli, np. w białym wosku.
Paputek może coś doradzi, ma doświadczenie w renowacji mebli.
Sama bych chętnie taki przygarnęła
.
Amelko może coś z tego bloga może się Tobie przydać:
http://starychmebliczar.pl/2014/04/30/c ... y-olejnej/
Może część w kolorze drewna a część w bieli, np. w białym wosku.
Paputek może coś doradzi, ma doświadczenie w renowacji mebli.
Sama bych chętnie taki przygarnęła
- Maliola
- Zadomowiony
Amelia piękna ta komoda, mnie się ona widzi w takiej przecieranej bieli.
Obserwuję sobie na FB taką dziewczynę Sardynka Hand Made - chyba Pati mi ją wskazała - i ta dziewczyna właśnie ciągle takie odnowione albo postarzone komódki pokazuje, polecam.
Obserwuję sobie na FB taką dziewczynę Sardynka Hand Made - chyba Pati mi ją wskazała - i ta dziewczyna właśnie ciągle takie odnowione albo postarzone komódki pokazuje, polecam.
Pozdrawiam, Ola
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3