od kilku dni dołączył do grona taki maluch - nie wiem kto to ?

Elu, a jakim aparatem robisz?elakuznicom pisze:Margolciu ja wyłącznie ptaki fotografuję przez szybę , mam punkt obserwacyjny w kuchni , strasznie płochliwe
u mnie , karmnik bardzo pomysłowy ..
Darusiu dziękuję za identyfikację .

elakuznicom pisze:Margolciu u Ciebie więcej gatunków , jakie fajne , kilka jeszcze u mnie było ale snajper ze mnie lichy
mariaewa pisze:Ależ macie gości skrzydlatych. Nie znam tego pięknego , pomarańczowo- czarnego jera.
Może występować tylko w pewnych rejonach ?
dana1s pisze:Margolciu świetne zdjęcia.
Nawet nie słyszałem o takim ptaszku jak jer :-O
Czym robisz zdjęcia, bardzo ładne:D
Margolcia_K pisze:Jer, to taka północna jakby zięba. Mieszka na północy Europy w tajdze, a do nas przylatuje jak do "ciepłych krajów" na zimę.
Moje zdjęcia nie są tak ładne jak Wasze. Jakieś nieostre i rozmyte.
Robię je starym Nikonem P510. To kompakt ze stałym obiektywem o możliwości powiększenia x42. Aparat pewno dobry, ale fotograf ...pa.

elakuznicom pisze:Margolciu "ptaszek" słodki - jakie ma cudne ślepka , takie całkiem niewinne . Poczytałam o Twoim aparacie ,
no powiem Ci ,że to całkiem fajny sprzęt , ale na nasze potrzeby zoom mógłby być większy , z tym że na długim bez statywu wychodzi "kaszana" nie mamy już tak stabilnych łapek ,.
Fajnie udało Ci się ją uchwycić .
Margolcia_K pisze:Prawda???? Piękne zwierzątko, milutkie, mięciutkie i takie niewinne.
Jo37 pisze:Zwierzątko już mocno okrąglutkie.
Margolcia_K pisze:Powiedziałabym, że nażarte!
boryna pisze:Ślicna ptasyna. Myszki to naprawdę ładne zwierzątka. Pomijam, że czasem robią szkody, ale ładne skubane są.
Nie mamy teleobiektywu a niby nasz aparat ma możliwość przybliżania ale zdjęcia nie wychodzą wtedy zbyt dobre. Tym niemniej ciągle próbujemy upolować jakieś interesujące ujęcie. Szkoda tylko, ze te ptaszorki są takie szybkie.zuzanna2418 pisze:Janeczko tak mi się wydawało, że jesteś ptakolubemDziś na tarasie siedziałam chyba z pół godziny i cykałam. Teleobiektyw się przydaje .