Druty i szydełko - nasze prace (2)
- urazka
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace (2)
Pat te wzory to dla mnie czarna magia. Pięknie to wygląda. Podziwiam niezmiennie.
Justynko a te cekiny utrudniają przerabiania oczek? Fajnie będą wyglądały w całości sweterka. Włóczka z SH intrygująca. Ciekawa jestem jak ją wykorzystasz.
Justynko a te cekiny utrudniają przerabiania oczek? Fajnie będą wyglądały w całości sweterka. Włóczka z SH intrygująca. Ciekawa jestem jak ją wykorzystasz.
Pozdrawiam, Janina
- klarysa
- Zadomowiony
Janeczko, cekinki maciupkie, bez problemu przerabiam nitkę. Mogę nawet manewrować, by cekin zostawał na prawej stronie robótki.
Na dziwaczne włóczki nie mam jeszcze pomysłu. Przypomniały mi szalony koniec lat 80.
Miałam swetry z takimi fantazyjnymi włóczkami.
Motki od prababci, która miala córkę w Szwecji i tata kupił za jakąś resztę drobnych z Pewexu. Swetry robiłam sama.
Wzoru i pomysły czerpałam z Sandry, Burdy czy Diany. Takie dziewiarskie czasopisma. Wtedy też oczarował mnie Mój ogród.
Pati, sweter pewnie gotowy?
Na dziwaczne włóczki nie mam jeszcze pomysłu. Przypomniały mi szalony koniec lat 80.
Miałam swetry z takimi fantazyjnymi włóczkami.
Motki od prababci, która miala córkę w Szwecji i tata kupił za jakąś resztę drobnych z Pewexu. Swetry robiłam sama.
Wzoru i pomysły czerpałam z Sandry, Burdy czy Diany. Takie dziewiarskie czasopisma. Wtedy też oczarował mnie Mój ogród.
Pati, sweter pewnie gotowy?
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Za miedzą
- urazka
- Zadomowiony
Justynko też przypomniałam sobie tamte lata jak zobaczyłam te włóczki. Miałam nawet dwa swetry mozaiką długowłosych włóczek na przodzie. A z największym sentymentem wspominam robiony przeze mnie sweter z włóczki boucle, która nie dość, że miała pętelki to jeszcze włoski. Kolor też był przecudny. Prawdziwy atramentowy.
Pozdrawiam, Janina
- survivor26
- Administrator
Korpus gotowy, zdarzył się cud, miał być wg rozpiski rozmiar L, w połowie karczku liczba oczek wskazała, z gdzieś się rabnelam i wychodzi rozmiar S, a tymczasem po skończeniu okazuje się że pasuje idealnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mila
- Zadomowiony
-
Zielona
- Zadomowiony
- survivor26
- Administrator
Dzięki
A w ogóle pokazałam siostrom i zgodnie stwierdziły, że tak mogłoby zostać. Ja jednak nastawiłam się na sweter i będzie sweter. Niemniej podrzuciły myśl, żeby sobie jeszcze trochę dłuższą tunikę-bezrękawnik w tym stylu zrobić...
- urazka
- Zadomowiony
- klarysa
- Zadomowiony
Ja też Wolę sweter.
Piękny jest.
Piękny jest.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- Jolka
- Zadomowiony
Patku no cudny, kolory pięknie zagrały , cieszę się że rozmiar przypasował
.
Niezmiennie podziwiam zacięcie do takiej dłubaniny.
Niezmiennie podziwiam zacięcie do takiej dłubaniny.
- boryna
- Administrator
- christinek
- Zadomowiony
Wow
Super wyszedł, a wzór wściekle skomplikowany jak dla mnie, więc tym bardziej podziwiam i chylę czoła 
Pozdrawiam
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
- survivor26
- Administrator
Dzięki
Będzie sweter, aczkolwiek po wczorajszych próbach stwierdziłam, że rękawy jednak gładkie, sama włóczka jest ombre to będą zmiany kolorów, a robienie żakardu po lewej stronie, bo rękawy robię na płasko, jest dla mnie zbyt skomplikowane.... zresztą spojrzałam do oryginalnego wzoru i tam też są tylko takie małe kropki, a nie wzór wielkoformatowy.
- lora
- Zadomowiony