Psy
- edulkot
- Zadomowiony
Re: Psy
Janeczko do cudzego też bym miała respekt, ale to maleństwo, już nie maleństwo bo waży ponad 20 kg, dla swoich a już na mój głos reaguje entuzjastycznie, szaleństwo emocji, radości i miłości. Aż posikuje z emocji a ile razy ucieka do mnie jak tylko brama uchylona.
Milu nawet malutki pies wymaga spacerów, mnie wystarczą 'spacery' po ogrodzie jeżeli prace ogrodowe można nazwać spacerami.
Milu nawet malutki pies wymaga spacerów, mnie wystarczą 'spacery' po ogrodzie jeżeli prace ogrodowe można nazwać spacerami.
"Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście,
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
Majka
Zmiany wokół domku
- boryna
- Administrator
Moja mama ma psa z TOZ, bardzo zalękniony był. Nie było i nie ma mowy o spacerach, bo umiera ze strachu przy próbie założenia szelek czy obroży i nie chce za żadne skarby wyjść za furtkę. Jest tzw. psem po przejściach. Jest szczęśliwy w domu i ogrodzie, wychodzi kilkanaście razy dziennie, pobiega wte i we wte i z powrotem do domu. Ale on był dorosły, jak trafił do mamy. No i ma raptem z 8 kg wagi, ogród dla niego jest sporą przestrzenią.
- boryna
- Administrator
Nie to, Maju, żebym Cię namawiała, bo obydwie wiemy, jaki to obowiązek. Chodzi mi tylko o to, że taki np. psiak ze schroniska czy fundacji ( o ile rozpatrywałabyś akurat takie rozwiązanie), zawsze będzie miał lepiej u Ciebie w domu z dużym ogrodem, niż w schroniskowym boksie.
- Jo37
- Zadomowiony
Nie każdy pies z adopcji jest trudnym psem.
Znacie Hanę i Amber.
Amber trafiła do mnie jak miała ok 2 lata. Natomiast Hana miała ok. 12 lat z czego 9 lat w paskudnym schronisku.
Musiały od razu zaakceptować duże miasto, windę i samochód. Oczywiście nie były bardzo wycofane bo w mieście nie dałabym rady. Hana przez ponad dwa lata atakowała facetów w roboczych ubraniach. Na to musiałam uważać.
Znacie Hanę i Amber.
Amber trafiła do mnie jak miała ok 2 lata. Natomiast Hana miała ok. 12 lat z czego 9 lat w paskudnym schronisku.
Musiały od razu zaakceptować duże miasto, windę i samochód. Oczywiście nie były bardzo wycofane bo w mieście nie dałabym rady. Hana przez ponad dwa lata atakowała facetów w roboczych ubraniach. Na to musiałam uważać.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- edulkot
- Zadomowiony
Bożenko, Joasiu to pewne że ze schroniska będzie mu lepiej u mnie.
Tu jest też drugi koniec kija. Za rok czy dwa nie tylko ja tu będę mieszkać ale i wnuk, to będzie jego jak tylko sprawa skończy się w sądzie. On kocha i psy i koty ale to on będzie miał prawo decydować kto będzie tu mieszkał i jaki pies będzie mu się pałętał pod nogami i kołami. Nie zapominajcie że tu jeżdżą duże pojazdy, a nie każdy jest taki uważny jak moi chłopcy a pies taki uważny jak była Mila. To nie jest zwykłe podwórko czy ogród, to jest baza rolna i częściowo magazynowa firmy szwagra.
Nie chcę mieć psa na sumieniu.
Tu jest też drugi koniec kija. Za rok czy dwa nie tylko ja tu będę mieszkać ale i wnuk, to będzie jego jak tylko sprawa skończy się w sądzie. On kocha i psy i koty ale to on będzie miał prawo decydować kto będzie tu mieszkał i jaki pies będzie mu się pałętał pod nogami i kołami. Nie zapominajcie że tu jeżdżą duże pojazdy, a nie każdy jest taki uważny jak moi chłopcy a pies taki uważny jak była Mila. To nie jest zwykłe podwórko czy ogród, to jest baza rolna i częściowo magazynowa firmy szwagra.
Nie chcę mieć psa na sumieniu.
Majka
Zmiany wokół domku
Majka
Zmiany wokół domku
- survivor26
- Administrator
- edulkot
- Zadomowiony
Majka
Zmiany wokół domku
Majka
Zmiany wokół domku
- Margolcia_K
- Zadomowiony
Dziewczęta, może któraś z Was trafi na zaginionego pieska. Pomóżmy zrozpaczonej właścicielce.
https://www.facebook.com/share/p/1AnBvoUUTc/
https://www.facebook.com/share/p/1AnBvoUUTc/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego dnia!
Margolcia
Margolcia
- Margolcia_K
- Zadomowiony
Tego spod Wołomina, ale psa ukradziono i szuka się go w całym kraju.
Poszukiwania trwają caly czas.
Trzeba wejść na profil tej pani i będą najnowsze posty.
https://www.facebook.com/share/1G2Rgmd8FZ/
Poszukiwania trwają caly czas.
Trzeba wejść na profil tej pani i będą najnowsze posty.
https://www.facebook.com/share/1G2Rgmd8FZ/
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego dnia!
Margolcia
Margolcia
- boryna
- Administrator
Jak widać, zastrzyki na stawy działają, skoro biedny chory piesek dał radę wgramolić się na łóżko, jak tylko Młodszy wyszedł z domu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.