Makowe bajaderki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maliola
Zadomowiony
Posty: 1963
Rejestracja: 21 mar 2017, 6:53

Makowe bajaderki

Post autor: Maliola » 19 gru 2018, 11:56

Makowe bajaderki z Rączka gotuje
mak mielony – 400 g
gorąca woda – ok. 1 szklanka
orzechy włoskie – 200 g
powidła śliwkowe – 3 łyżki
rodzynki – 100 g
rum – 100 ml
płatki migdałowe – 100 g
biszkopty – 25 dag
masło – 0,5 kostki
cukier – ok. 0,5 szklanki
wiórki kokosowe – 100 g

sposób wykonania tutaj https://katowice.tvp.pl/39130080/raczka ... -wiedensku

Mam nadzieję, że dobrze wkleiłam link :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciasta i desery”