Rok w Ogrodzie, czyli nasi w mediach ;)
- Barabella
- Administrator
-
zuzanna2418
Re: Rok w Ogrodzie, czyli nasi w mediach ;)
No, skończyli kręcenie. Podobno super, luźna ale profesjonalna atmosfera (czytaj: dali W. gadać co chce
), Maja świetna, nie gwiazdorzy.
No i strona techniczna przedsięwzięcia daleko bardziej profesjonalna niż w TVPiS.
No i strona techniczna przedsięwzięcia daleko bardziej profesjonalna niż w TVPiS.
- Maliola
- Zadomowiony
Łał, super wieści, teraz daj znać jak będzie coś wiadomo z emisją.
Pozdrawiam, Ola
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
-
MaGorzatka
Niech żyje wolność!zuzanna2418 pisze: ↑05 wrz 2018, 16:15No i strona techniczna przedsięwzięcia daleko bardziej profesjonalna niż w TVPiS.
-
zuzanna2418
Olu jasne, że dam, ale do emisji to jeszcze hoho, muszą jeszcze dokręcić materiał wiosenny.
Małgoś
Małgoś
-
MaGorzatka
Ponieważ formula się wyczerpała, to postanowiłam zawiązać inicjatywę w rodzaju "W. na prezydenta!" i na fanpejdżu AWR - ogrody niebanalne opublikowałam post chwalebno-przebłagalny.
Osoby posiadające profil na fb proszone są o wsparcie!
Osoby posiadające profil na fb proszone są o wsparcie!
- survivor26
- Administrator
Wsparłam milcząco, ale jak się obudzę, to wesprę też naciskiem słownym
Tutaj natomiast chciałabym nadmienić, że samo wstawianie i nagrywanie filmów na YT nie jest trudne. Żeby prelegent się nie stresował nie robiłabym live-streamu tylko pierwszy odcinek nagrała na spokojnie, a nawet wycinała i montowała (jest dostępne darmowe proste oprogramowanie do tego, mogę potem poszukać, bo interesowałam się wstępnie tematem, jak dzieci chciały zostać patostreamerkami
)
-
zuzanna2418
Oprogramowanie do montażu jakieś prymitywne mam, nawet kilka lat temu popełniłam taki filmik
https://www.youtube.com/watch?v=8Jj4nHM2_OE
- AlaSz
- Zadomowiony
No właśnie, ogród, pola... a domek? Dramaturgia się wzmaga! A więcej masz?
-
zuzanna2418
Alu, no nie mam. Na debiucie się skończyło. Ale jak się W. ruszy do występów to kto wie :)
-
MaGorzatka
Świetny film do analizy porównawczej "przed" i "po".
I na szczęście z polskimi napisami
I na szczęście z polskimi napisami
-
zuzanna2418
- Mila
- Zadomowiony
Zuziu, grzebałam godzinę temu w portfelu szukając wizytówki pewnej pani. Wygrzebałam taką śliczną zieloną, którą chyba 3 lata temu zgarnęłam w w warsztacie naprawiającym maszyny ogrodnicze w "moim" mieście powiatowym
Pomyślałam wtedy, że przydałby mi się taki ktoś do ogarnięcia moich nieużytków. Ale bardzo mnie skusił ten zielony kolor

Jaki świat jest mały
Czekam na filmy pana Wojtka
Jaki świat jest mały
Czekam na filmy pana Wojtka
-
zuzanna2418
Dziś odbyła się próba generalna (jedyna próba ever) moich umiejętności operatorskich. Niestety kompletnie poległam na obsłudze aparatu w trybie filmowania oraz na obróbce.
Filmowanie w pionie niestety nie znajduje odzwierciedlenia w odtwarzaniu i W. jest w orientacji horyzontalnej.
W obróbce w trialowej wersji Adobe Premiere Pro nie wyczaiłam narzędzia do przycinania (choć wydawało się, że żyletka to raczej to)
Nie umiem podłożyć muzyki
Czołówka mizerna, tyłówki w ogóle brak, bo nie znalazłam info jak to się robi.
W. strasznie poważnie wyszedł, wolałabym, żeby był bardziej swobodny w gadce.
Nie wiem, czy W. zamieści na Fb to co wyszło z trzech pierwszych filmików, ale chyba jednak mój pomysł z wynajęciem gościa, co wesela filmuje jest znacznie lepszy.
Filmowanie w pionie niestety nie znajduje odzwierciedlenia w odtwarzaniu i W. jest w orientacji horyzontalnej.
W obróbce w trialowej wersji Adobe Premiere Pro nie wyczaiłam narzędzia do przycinania (choć wydawało się, że żyletka to raczej to)
Nie umiem podłożyć muzyki
Czołówka mizerna, tyłówki w ogóle brak, bo nie znalazłam info jak to się robi.
W. strasznie poważnie wyszedł, wolałabym, żeby był bardziej swobodny w gadce.
Nie wiem, czy W. zamieści na Fb to co wyszło z trzech pierwszych filmików, ale chyba jednak mój pomysł z wynajęciem gościa, co wesela filmuje jest znacznie lepszy.