Druty i szydełko - nasze prace
-
Keetee
Re: Druty i szydełko - nasze prace
Dzięki Małgosiu , wiesz chyba nawet tu oglądałam druty na długiej żyłce, nie wiedziałam, że są takie sprytne.Teraz się zastanawiam jak grube powinnam kupić do zrobienia tego pledu 
-
MaGorzatka
Dorotko - to pomyśl, zależy jaka masz włóczkę i jaką masz "rękę". Ja robię prawie zawsze na drutach grubszych niż przypisywane do danej włóczki.
Pat- a wiesz, że chyba Intensywnie Kreatywna wraz z mężem zakupili ostatnio jakąś super maszynę i będą teraz projektować wzory do żakardów? Coś takiego czytałam, ale niezbyt uważnie, mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam :)
Zupełnie nie znałam tej włóczki, o której piszesz, ale rzeczywiście cudnie pokolorowana :)
Pat- a wiesz, że chyba Intensywnie Kreatywna wraz z mężem zakupili ostatnio jakąś super maszynę i będą teraz projektować wzory do żakardów? Coś takiego czytałam, ale niezbyt uważnie, mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam :)
Zupełnie nie znałam tej włóczki, o której piszesz, ale rzeczywiście cudnie pokolorowana :)
- mariaewa
- Zadomowiony
Ja się nie odzywam tylko podziwiam.survivor26 pisze:Nie mogę się doczekać, aż siostra obrobi zdjęcia Arabelli robione swoim zawodowym aparatem, więc pokazuję robione moim, niezawodowymKolory wstrząsające, aczkolwiek podobno obecnie modne - ja wybrałam z zapasów, bo chusta była robiona jako próbna, aczkolwiek mimo niedociągnięć nabywca już się znalazł
![]()
chusta1.JPG
Ale to zdjęcie przypomniało mi taką piosenkę.
I Believe I Can Fly
-
Sikorka
Utalentowane z Was babeczki!
Tez bym tak chciała. Moze kiedys sie nauczę...
Na razie siedzę i podziwiam! :oklasky:
Tez bym tak chciała. Moze kiedys sie nauczę...
-
MaGorzatka
Jak już siedzisz, to bierz druty w garść!Sikorka pisze:Tez bym tak chciała. Moze kiedys sie nauczę...
Polecam do nauki portal Intensywnie Kreatywnej i jej kanał filmowy.
Ta kobieta to jest Anioł Dziewiarstwa, a jak ona opowiada o tym wszystkim! Naturalny głos, ładna polszczyzna, klarowne objaśnienia... miła inteligentna dziewczyna i jeszcze z poczuciem humoru.
-
Sikorka
-
MaGorzatka
Muszę się pochwalić - ta chusta wychodzi super! Jestem nią zachwycona i niedaleko już do końca, choć ostatnie rzędy jakoś żmudnie mi się ciągną.
Jak troszkę wełny zostanie (a chyba tak), to jeszcze będą mitenki.
Jak troszkę wełny zostanie (a chyba tak), to jeszcze będą mitenki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- survivor26
- Administrator
Nie kuś, kobieto! Mam plan, którego się trzymam już od 2 tygodni, żeby nie rozgrzebywac nowych projektów przed ukończeniem starych, a Ty takie cudo pokazujesz 
To jest ta Mirella z wloczek Warmii? Nadałaby się na cienki sweterek?
To jest ta Mirella z wloczek Warmii? Nadałaby się na cienki sweterek?
-
MaGorzatka
Powiem Ci że wcale nie taki cienki. Wyglądało mi z opisu na metkach, że jest troszkę cieńsza od Mechity, a tymczasem jest ociupinkę grubsza. Jak to możliwe - nie wiem.
No i cenowo do przyjęcia, bo ta Mechita to lekkie przegięcie.
No i cenowo do przyjęcia, bo ta Mechita to lekkie przegięcie.
- Barabella
- Administrator
Dziewczyny, a Wy gdzieś te swoje cudne rękodzieła do handlu wystawiacie?
- survivor26
- Administrator
O, to super, bo poluje na turkusy, żeby mamie z niej sweter zrobić, a nie chcę robić 2 lata z cienizny 
Basiu, ja tylko znajomym albo z polecenia czasem coś zrobię
Basiu, ja tylko znajomym albo z polecenia czasem coś zrobię
- Barabella
- Administrator
- survivor26
- Administrator
Zależy do czego, bo ja przy takiej Małgosi to cienki Bolek drutowy jestemBarabella pisze:To można siebie polecić?
- Barabella
- Administrator
Chusty mi się chce..... dom stareńki mam, to i w chuście wypada chodzić, jak po plecach liże 
-
MaGorzatka
Chusta gotowa - a pokaz jest przedpremierowy, bo premiera to będzie jak wyschnie i zrobię zdjęcia w dziennym świetle.
Na mitenki nie zostało, natomiast problem jest z blokowaniem - nie ma gdzie. Ta dziurkowana linia przez środek strzałki powinna być rozciągnięta na prosto, jednak jest zima i chciałam to wysuszyć kuchni na podłogówce. Gdybym bardziej ponaciągała, to musiałaby schnąc długo w zimnym największym pokoju.
Mirella - 1 motek, Mechita - 2 motki, druty nr 5.
Wymiary: 140 x 210 x 245
Na mitenki nie zostało, natomiast problem jest z blokowaniem - nie ma gdzie. Ta dziurkowana linia przez środek strzałki powinna być rozciągnięta na prosto, jednak jest zima i chciałam to wysuszyć kuchni na podłogówce. Gdybym bardziej ponaciągała, to musiałaby schnąc długo w zimnym największym pokoju.
Mirella - 1 motek, Mechita - 2 motki, druty nr 5.
Wymiary: 140 x 210 x 245
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.