Druty i szydełko - nasze prace
- Bogusia
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace
Milu, jestem pod ogromnym wrażeniem, że młoda dziewczyna robi na szydełku i takie śliczne czapeczki z jej rączek wychodzą
Wnuczka wie, co się teraz nosi i co jest na topie. Chylę czoła jej robótkom i pochwal ją od ciotek kompostowniczek, że jest bardzo zdolna i pomysłowa 
- survivor26
- Administrator
Pierwszy z projektów zaczętych wiosną i zarzuconych na lato, doczekał się wykończenia. To akurat typowo letni sweter z bawełny oversize, taki do zarzucenia na t-shirt albo i na samą bieliznę. Dobór kolorów celowo nieoczywisty, żeby pasował do wszystkiego 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- urazka
- Zadomowiony
Pat dobór kolorów nieoczywisty ale przyjemny dla oka. Podoba mi się ten sweterek.
Pozdrawiam, Janina
- Jo37
- Zadomowiony
Dobre kolory. Jeszcze będzie ciepło to wykorzystasz w tym sezonie.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- klarysa
- Zadomowiony
Kolory świetnie dobrane. Nietypowo. A to wyróżnia I dodaje charakteru. Fajna technika.
Rękawy osobno czy z całości?
Rękawy osobno czy z całości?
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
- Jolka
- Zadomowiony
Pati fajna unikatowa praca
.
Czy to czysta bawełna czy mieszanka, wygląda na miłą w dotyku .
Zapowiadają ocieplenie tak że pewnie będzie jeszcze w użyciu, brawo Ty .
Czy to czysta bawełna czy mieszanka, wygląda na miłą w dotyku .
Zapowiadają ocieplenie tak że pewnie będzie jeszcze w użyciu, brawo Ty .
- boryna
- Administrator
- christinek
- Zadomowiony
Pat fason ciekawy, wyszczuplający, a kolory bardzo ładnie dobrane. Będzie na ludziu się świetnie prezentował 
Pozdrawiam
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
- Bogusia
- Zadomowiony
Pati a jak on jest robiony, wytłumacz proszę, bo nie chyba od dołu
a jak rękawy zrobiłaś i jak dorabiałaś ściągacz do sweterka? Ile jeszcze masz ukrytych robótek, przyznaj się bez bicia
Sweterek mi się podoba, taki z dużym dekoltem lekko przechylonym i odkrytym ramieniem, tak sexi
teraz jesteś zgrabniutka to i sexi ciuchy nosić powinnaś 
- survivor26
- Administrator
Bardzo dziękuję za miłe słowa
Sweter jest z czystej bawełny, tej samej, z której robiłam pokazywany rok temu tęczowy. Najpierw zrobiłam w poprzek korpus, żeby wyszły pionowe paski, potem dorobiłam od góry rękawy, choć można je było robić od razu z korpusem, ale koncepcja powstawała na bieżąco. Na koniec nabrałam oczka z dołu korpusu i dorobiłam na długość.
Dziś powinnam skończyć jesienny golf z Luny i już mogę się brać za nowe projekty, mam w głowie sweter Ala kocyk, sweter z resztek oraz coś w stylu Fair Isle, nie licząc innych zaczętych projektów
Sweter jest z czystej bawełny, tej samej, z której robiłam pokazywany rok temu tęczowy. Najpierw zrobiłam w poprzek korpus, żeby wyszły pionowe paski, potem dorobiłam od góry rękawy, choć można je było robić od razu z korpusem, ale koncepcja powstawała na bieżąco. Na koniec nabrałam oczka z dołu korpusu i dorobiłam na długość.
Dziś powinnam skończyć jesienny golf z Luny i już mogę się brać za nowe projekty, mam w głowie sweter Ala kocyk, sweter z resztek oraz coś w stylu Fair Isle, nie licząc innych zaczętych projektów
- Bogusia
- Zadomowiony
Pati ta włóczka bawełna to miękka, delikatna, nie pogryzie, rozciągliwa jest i czy na opakowaniu jest napisane bawełna? pytam, bo wiesz jaka ja jestem
A paseczki w pionie to odrobinę wyszczuplają, to tak do mnie sobie napisałam
musiałam sobie na szybko wyguglować co to jest Fair Isle, bo ja w lesie z takimi nazwami
ale już wiem i bardzo mi się te wzory podobają, tylko trzeba mieć rozrysowany taki wzór, bo z głowy to ja tylko paseczki
Mi się bardzo podobają swetry takie wyhaftowane np las, rzeka, słońce, chmury jakiś stateczek na morzu. Chciałam wkleić zdjęcie, ale nie potrafię :oops:one mają różne włóczki wrobione w siebie i nie koniecznie są haftowane, ale te wzory są wrabiane. No to się napisałam, ale wy wiecie o co mi chodzi
Mi się bardzo podobają swetry takie wyhaftowane np las, rzeka, słońce, chmury jakiś stateczek na morzu. Chciałam wkleić zdjęcie, ale nie potrafię :oops:one mają różne włóczki wrobione w siebie i nie koniecznie są haftowane, ale te wzory są wrabiane. No to się napisałam, ale wy wiecie o co mi chodzi
- survivor26
- Administrator
Bogusiu to bawełna Catona firmy Scheepjes, świetnie się nosi i pierze.
- survivor26
- Administrator
I golf z Luny prosto z drutów, po praniu nabierze kształtu i puchatosci
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jo37
- Zadomowiony
Super kolory. Bardzo mi się podoba.
Bogusiu - swetry z widoczkami takie pejzażowe są bardzo fajne tylko trzeba narysować sobie obrazek kredkami i dobrze dobrać włóczki.
Bogusiu - swetry z widoczkami takie pejzażowe są bardzo fajne tylko trzeba narysować sobie obrazek kredkami i dobrze dobrać włóczki.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- Jolka
- Zadomowiony
Pati wygląda na cieplutki, jeszcze jak puszystości nabierze.
Robiłaś z jednej nitki czy coś dołożyłaś ?
Robiłaś z jednej nitki czy coś dołożyłaś ?