Ogrodowi goście

zuzanna2418

Re: Ogrodowi goście

Post autor: zuzanna2418 » 18 mar 2017, 6:54

Elu, Ewo świetne fotki pierzastych!

Ja z wiosenną fotką wróbelka

Obrazek

Obrazek

zuzanna2418

Post autor: zuzanna2418 » 18 mar 2017, 6:55

Ja się dziś też wyżyłam fotograficznie. Tyłek mi nieco zmarzł, ale opłacało się. Przydybałam grubodzioba, który skusił się na ziarna słonecznika.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I reszta głodomorów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
survivor26
Administrator

Post autor: survivor26 » 18 mar 2017, 6:56

mewa pisze:Piękne zdjęcia -grubodziób bajkowy.
U mnie dziś drzewa wycinają i nie ma ptaków:cry:
elakuznicom pisze:Zuziu ale pięke............e , ja fotki robię z za szyby ..dupeczkę ma w ciepełku takie pięknoty u mnie
nie goszczą ..:evil:
lora pisze:Zuza ale przystojniaczka złapałaś he, he

Dziewczynki śliczne robicie zdjęcia a jak potrzebne dziękuję.

zuzanna2418

Post autor: zuzanna2418 » 18 mar 2017, 6:56

Widziałam grubodzioba na fotkach Danusi i tak o nim myślałam, że go chyba telepatycznie przywabiłam :)
Elu ja też część zdjęć robię zza szyby w sypialni, W. się wkurza, że JEGO kaktusy przestawiam z parapetu, bo mi zasłaniają widok.
Misiu to jeszcze kosa wstawię, choć Ela super serię pokazała

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
survivor26
Administrator

Post autor: survivor26 » 18 mar 2017, 6:57

Ryszan pisze:Ogrodowi goście bez wyjatku-piękni.:D
elakuznicom pisze:chyba muszę jeszcze te karmniki poustawiać w innych miejscach , może wówczas uda mi się jeszcze coś upolować ... no i przydałby się dłuższy obiektyw ..

Awatar użytkownika
elakuznicom
Zadomowiony

Post autor: elakuznicom » 18 mar 2017, 6:59

upolowane wczoraj

Obrazek

Obrazek

dzisiaj szaro i buro ...żaden i przyszedł do stołówki albo przeoczyłam ...

Awatar użytkownika
mewa
Zadomowiony

Post autor: mewa » 18 mar 2017, 6:59

U mnie dziś tylko sikorki i kowalik.... no i gołębie na widok których moja adoptowana sunia schizy dostaje :lol:

A wiecie że kowalik jest jedynym ptakiem który po pniach drzew moze bez problemu chodzić glową w dół :shock:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
survivor26
Administrator

Post autor: survivor26 » 18 mar 2017, 7:00

elakuznicom pisze:Ewcia no Super!!! może muszę zmienić karmę jak to mówią -" nadgorliwość gorsza od faszyzmu" ja sypię im łuskany słonecznik m.in.
lora pisze:Cudowne zdjęcia , dzisiaj na winorośli na której jeszcze są winogrona przyleciało stadko ptaków nie znane mi, podglądałam je za pomocą lornetki... matko jaka byłam zła że nie mam aparatu fotograficznego i postanowiłam zadziałać i zadziałam jak nie wiem co a niech mi w domu ktoś coś powie , czy ja muszę być zawsze tylko pod dyktando? Ojej może za dużo w tym wątku napisałam .

Awatar użytkownika
survivor26
Administrator

Post autor: survivor26 » 18 mar 2017, 7:00

mewa pisze:Misiu ważne ze będziesz miała , u mnie z kolei brak lornetki i w przyszłym tygodniu sobie kupie... a co ...mnie się też należy, a może przy okazji córcie odejdą troszkę od telewizora itp.

Awatar użytkownika
Lusia
Zadomowiony

Post autor: Lusia » 18 mar 2017, 7:01

Wszystkie Wasze zdjęcia są cudowne. Czasami udaje mi się zrobić zdjęcie ale miejskim ptaszkom. Czy mogę wstawić zdjęcia nie ogrodowej ale miejskiej kawki?:lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam :) Lusia
Za mały ogródek
Fotobajanie

Awatar użytkownika
survivor26
Administrator

Post autor: survivor26 » 18 mar 2017, 7:03

Daria_Eliza pisze:Dziewczyny, kolejne super fotki z ptaszorkami, które się tak przyjemnie ogląda.

Ewo - mewo, czy ty też mieszkasz w mieście, a na swoją działkę dojeżdżasz? Bo wcześniej jakoś założyłam, że masz ogród przy domu. Ale chyba nie? Współczuję wycinanych drzew. Bardzo tego nie lubię. U nas w mieście w większości tych przypadków, które widzę, prawo jest mocno nadinterpretowane dla czyjejś korzyści, żeby je wycinać.
mewa pisze:Daria mieszkam w blokach w mieście - na działkę mam 40 km.Duzo bym dala żeby się tam wynieśc, ale to nie realne , no chyba ze totka trafie:D
Daria_Eliza pisze:Ewa, to dokładnie tak samo jak i u nas: prawie identyczny dystans i też by się jakaś wygrana przydała.;)
Jo37 pisze:Dziewczyny - zazdroszczę Wam tych 40 km . Ja mam 140.

Awatar użytkownika
elakuznicom
Zadomowiony

Post autor: elakuznicom » 18 mar 2017, 7:03

Dzisiejszy gość u mnie, czy to synogarlica ??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
survivor26
Administrator

Post autor: survivor26 » 18 mar 2017, 7:04

mewa pisze:Tak, jeszcze sierpówka a u mnie nazywana cukrówką:lol:
Lucynko moje ptaszory też miejskie:)
mewa pisze:U mnie na wsi na wszystkie bezowe mówią cukrówka:mrgreen:
elakuznicom pisze:Lucynko pewnie że wstawiaj , u mnie do ogródka też kawki przylatują ale kos ja pogonił ..taki jest zaborczy ..
Daria_Eliza pisze:Joasiu, no to rzeczywiście daleko. A masz tam przynajmniej jakieś miejsce do spania? My na razie - mało ekonomicznie, zazwyczaj jedziemy tylko na jeden dzień, bo nawet domku niet.

Ela, no patrz, nie pomyślałabym, że kos taki zaborczy, że nawet z kawką może walczyć o miejscówkę w stołówce.

Lusiu, patrzę na tę kawkę - i tak jakoś mi się teraz skojarzyła z baśniami braci Grimm.;) Pewnie dlatego, że mam takie wydanie ze specyficznymi ilustracjami, które zresztą bardzo lubię.

U nas przy blokach też najwięcej kawek, gawronów i trochę wron. Dopiero w takim niby-parku jest dużo mniejszych ptaków. Przy tej okazji widać, jak bardzo ważne są takie zadrzewienia śródmiejskie, z którymi w Krakowie się strasznie walczy, bo to łakomy kąsek dla deweloperów.

Awatar użytkownika
Lusia
Zadomowiony

Post autor: Lusia » 18 mar 2017, 7:05

Elu dzisiaj na klonie pod moim oknem widziałam parkę sierpówek. Tylko moje były popielate nie beżowe.
Kiedyś gdy często bywałam na działce to czasami udało mi się "upolować" jakiegoś ptaszka. Teraz zostało mi tylko polowanie na mewy i gołębie.
A to zdjęcie zgrai szpaków złodziejaszków.
Obrazek

Obrazek

I kilka zdjęć ptasiego drobiazgu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Za mały ogródek
Fotobajanie

Awatar użytkownika
Lusia
Zadomowiony

Post autor: Lusia » 18 mar 2017, 7:05

Wczesną wiosną na Motławie można upolować ptaki, które na chwilkę zatrzymują się na odpoczynek w podróży.

Kormorany na Motławie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Za mały ogródek
Fotobajanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pierzaste :)”