Koty
- Maliola
- Zadomowiony
Re: Koty
Bożena popieram dziewczyny.
Jakby co to daj znać czy Ty czy Asia.
W. nawet jeszcze tej trikilorki nie pokazałam
Takie to i mnie się podobają
A jak ją nazwaliście?
Jakby co to daj znać czy Ty czy Asia.
W. nawet jeszcze tej trikilorki nie pokazałam
Takie to i mnie się podobają
A jak ją nazwaliście?
Pozdrawiam, Ola
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
- boryna
- Administrator
Roboczo Pestka, bo naprawdę jest mała
. Wszystkie mamy zwierzęta i związane z nimi wydatki. Myślę, że w razie nagłych, naprawdę dużych wydatków na weta, możemy robić jakieś zrzutki, ale na tę chwilę damy radę
.
- edulkot
- Zadomowiony
Bożenko taki fundusz to jest bardzo dobry pomysł.
Jola wysłała mi paczuszkę za 15 zł, nie chce tych pieniędzy na swoje konto to mogłabym je przelać na koci/psi fundusz i od siebie dołożyć. Tego typu niby marne grosze ale obdarowanego uwierają, a tak poszłyby na naszych podopiecznych.
Pewnie więcej podobnych przesyłek wędruje pomiędzy nami i nie tylko ja chciałabym się zrewanżować w jakiś sposób.
Jola wysłała mi paczuszkę za 15 zł, nie chce tych pieniędzy na swoje konto to mogłabym je przelać na koci/psi fundusz i od siebie dołożyć. Tego typu niby marne grosze ale obdarowanego uwierają, a tak poszłyby na naszych podopiecznych.
Pewnie więcej podobnych przesyłek wędruje pomiędzy nami i nie tylko ja chciałabym się zrewanżować w jakiś sposób.
"Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście,
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
- Jolka
- Zadomowiony
- boryna
- Administrator
Dziewczynki jak tam chcecie. Jak czujecie taką potrzebę, to proszę bardzo. Tylko jak to widzicie organizacyjnie? Na jakie konto przelewać, kiedy, komu, ile podarować, na którego zwierza? Dlatego pisałam o doraźnych akcjach związanych z dużymi, nagłymi wypadkami, jak urazy czy choroby. Bo np. przygarniając kota, muszę się liczyć z wydatkami, w tym z wetem na dzień dobry i trudno, żebym obciążała skutkami mojej decyzji kogoś innego.
- Jo37
- Zadomowiony
Mogę powiedzieć jak działają takie " skarpetki" na Dogomani.
Wybierany jest skarbnik takiej skarpetki. Najlepiej jak ktoś może założyć " subkonto" do swojego konta żeby nie trzeba było za nie płacić. Wybierane są 3 osoby - kapituła funduszu . Osoby te decydują komu przyznać dotację
i czy jest ona bezzwrotna czy też zwrotna np. w 50%. Na taki fundusz wpłacane są stałe i jednorazowe deklaracje. Na rzecz funduszu można robić kiermasze, loterie itp.
Deklaracje mogą być naprawdę symboliczne bo każda złotówka się liczy.
Wybierany jest skarbnik takiej skarpetki. Najlepiej jak ktoś może założyć " subkonto" do swojego konta żeby nie trzeba było za nie płacić. Wybierane są 3 osoby - kapituła funduszu . Osoby te decydują komu przyznać dotację
i czy jest ona bezzwrotna czy też zwrotna np. w 50%. Na taki fundusz wpłacane są stałe i jednorazowe deklaracje. Na rzecz funduszu można robić kiermasze, loterie itp.
Deklaracje mogą być naprawdę symboliczne bo każda złotówka się liczy.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- survivor26
- Administrator
Jeśli Bożenka się zgodzi to mogłaby zostać tym skarbnikiem, bo w sumie jej ostatnio najwięcej kotów wpada
żeby nie było za dużo kombinowania, to myślę, że zbierajmy teraz na Pestkę i Roladę w pierwszej kolejności, a jak powstaną kolejne potrzeby u kolejnych dziewczyn to będą informować na bieżąco. Taka myśl na szybko do dopracowania 
żeby nie było za dużo kombinowania, to myślę, że zbierajmy teraz na Pestkę i Roladę w pierwszej kolejności, a jak powstaną kolejne potrzeby u kolejnych dziewczyn to będą informować na bieżąco. Taka myśl na szybko do dopracowania 
- boryna
- Administrator
Ja skarbnikiem w razie potrzeby mogę być, ale nie wydaje mi się, że to Wy macie ponosić konsekwencje mojego mniej lub bardziej dobrowolnego dokocenia
. Rolkę ogarnęłam na gminę , Pestki już nie, ale dostała wszystkie potrzebne leki i wyzdrowieje. Może faktycznie trzymać tę kasę na wypadek nagłych potrzeb związanych z chorobą czy wypadkiem któregoś z naszych zwierzaków, lub przygarnięciem, choćby tymczasowym i zapewnieniem opieki weterynaryjnej pierwszej potrzeby?
- Barabella
- Administrator