Koty
- Jolka
- Zadomowiony
Re: Koty
Po trzech latach stwierdzam że dziki kot który żył cztery miesiące bez obecności człowieka, nigdy nie będzie taką przytulanką, jak ten który od urodzenia żył w towarzystwie ludzi .
Jest inaczej ale jesteśmy sobie potrzebne i więź jest silna ale nieco inna .
Łatka kocha wolność i nie żałuję że jej ją oddałam , jej królestwem jest ogród , a w zasadzie trzy sąsiadujące ogrody , nie wypuszcza się za daleko .
Dobrze bo tutaj jest bezpieczna .
Jest inaczej ale jesteśmy sobie potrzebne i więź jest silna ale nieco inna .
Łatka kocha wolność i nie żałuję że jej ją oddałam , jej królestwem jest ogród , a w zasadzie trzy sąsiadujące ogrody , nie wypuszcza się za daleko .
Dobrze bo tutaj jest bezpieczna .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- edulkot
- Zadomowiony
Piękny kot w pięknym otoczeniu.
Parka ma ochotę wyrwać przez otwierane drzwi, ale ja się zbyt boję że kocury ją od razu pogonią, a w koło wielki ruch bo po naszej uliczce cieżarówki, osobówki, kłady śmigają, a dość blisko jest wojewódzka droga. W panice może pognać na oślep. Ale ciągle mam ochotę dać jej przyjemność wychodzenia z domu razem ze mną.
Parka ma ochotę wyrwać przez otwierane drzwi, ale ja się zbyt boję że kocury ją od razu pogonią, a w koło wielki ruch bo po naszej uliczce cieżarówki, osobówki, kłady śmigają, a dość blisko jest wojewódzka droga. W panice może pognać na oślep. Ale ciągle mam ochotę dać jej przyjemność wychodzenia z domu razem ze mną.
"Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście,
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
Majka
Zmiany wokół domku
- Jolka
- Zadomowiony
Maju jak wyjdzie to będzie jeszcze bardziej tęsknić za wolnością .
Fakt bardzo się bałam, że to się może źle skończyć , dla tego na początku wychodziła nie wcześniej jak po dwudziestej .
Całe dnie siedziała na parapetach i śpiewała pieśń wolności, to uległam.
Teraz jest bardzo zadowolona, jak wychodzę do ogrodu to często dotrzymuje mi towarzystwa , lub prosi o michę.
Janeczko trochę inna to relacja niż z poprzednimi kotami , ale tak jak z ludźmi każdy jest inny.
Fakt bardzo się bałam, że to się może źle skończyć , dla tego na początku wychodziła nie wcześniej jak po dwudziestej .
Całe dnie siedziała na parapetach i śpiewała pieśń wolności, to uległam.
Teraz jest bardzo zadowolona, jak wychodzę do ogrodu to często dotrzymuje mi towarzystwa , lub prosi o michę.
Janeczko trochę inna to relacja niż z poprzednimi kotami , ale tak jak z ludźmi każdy jest inny.
- edulkot
- Zadomowiony
Parka nie śpiewa, miewa otwarte okna z moskitierami, nawet przezywają się z kocurami przez okna, ale nie usiłuje wydrzeć w siatkach wyjścia tylko siedzi i patrzy. Za to jak otwieram drzwi wejściowe to ciekawie pcha mordkę za próg.
"Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście,
Majka
Zmiany wokół domku
Majka
Zmiany wokół domku