Druty i szydełko - nasze prace
- Beatrice
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace
Małgosiu Alize Diva kolor3303, została mi z zeszłego roku i tak wyszło :)
- Ryszan
- Zadomowiony
Małgosiu czy masz schemat tego pięknego kocyka ?? pokazanego na str 16, podoba mi się i może bym zrobiła właśnie taki ?.
Pozwolisz, że zgapię ?
- survivor26
- Administrator
Aniu, ten wzór to entrelac, poszukaj sobie w sieci, jest sporo schematów, ja też poszukam, jak będę przy komputerze.
- Ryszan
- Zadomowiony
Pati dziękuję bardzosurvivor26 pisze: ↑11 lis 2019, 7:27Aniu, ten wzór to entrelac, poszukaj sobie w sieci, jest sporo schematów, ja też poszukam, jak będę przy komputerze.
- Jolka
- Zadomowiony
Pati jestem fanką Twoich i Gosi chust, może wrócę do drutów, tyle kiedyś swetrów narobiłam.survivor26 pisze: ↑30 maja 2019, 8:34uwielbiam Swing z Liloppi, bo jest uniwersalny, na lato można użyć samodzielnie, w chustach zimowych dodaję jeszcze jedną nitkę merino w dopasowanym kolorze.
z.JPGz1.JPG
Czy ta wełna jest w jakikolwiek sposób gryząca?
Ile takich motków po 1400 metrów potrzeba na taką chustę?
Beatko super ta paryżanka, z bawełnicy też można zrobić ?
Ostatnie co robiłam na szydełku to gwiazdki na choinkę trzy lata temu.
Mam ochotę też na takie firanki do kuchni jak Ty tworzysz, jak uda mi się kiedyś skończyć remont na parterze
Beatko ile godzin trzeba spędzić przy takiej firance na okno kuchenne takie 120 cm.
Doradzisz jakie nici i ile kupić, może się zabiorę i chociaż coś popchnę
- Jolka
- Zadomowiony
Pokażę Wam dywanik i koszyczki, które robiłam sześć lat temu, dla córki na nowe mieszkanie.
Sznurek bawełniany 5mm. nie jest tani, ale dywanik w łazience sprawuje się bez zarzutów, mimo częstego prania trzyma do dziś, jest dosyć duży około 120 cm.
Z resztek zrobiłam koszyczki na przydasie.
Dywanik robiłam trzy razy, nim wyszedł taki bez pofalowań, a że zabrałam się się 3 dni przed imieninami to ręka bolała
Wzór wzięłam z serwetki, dla tego tyle prucia było, na ciemno szarych płytkach w łazience wygląda dużo lepiej
Sznurek bawełniany 5mm. nie jest tani, ale dywanik w łazience sprawuje się bez zarzutów, mimo częstego prania trzyma do dziś, jest dosyć duży około 120 cm.
Z resztek zrobiłam koszyczki na przydasie.
Dywanik robiłam trzy razy, nim wyszedł taki bez pofalowań, a że zabrałam się się 3 dni przed imieninami to ręka bolała
Wzór wzięłam z serwetki, dla tego tyle prucia było, na ciemno szarych płytkach w łazience wygląda dużo lepiej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- survivor26
- Administrator
Jolu, Swing nie jest gryzący, to merino pół na pół z akrylem, w robocie i noszeniu jest jak wełna, pięknie się chusty blokują, natomiast jest mięciutka. Chustę którą pokazałam zrobiłam tak z 4/5 motka i sięga mi do kości ogonowej 
Też mam sznurkowy dywanik w łazience, tyle że owalny - nie porwałam się na okrągły właśnie z powodu rozmiarów i trudności z ogarnięciem falowania. Koszyczki także robiłam, ale niestety nie bardzo mogę robić z tak grubej przędzy, bo mi nadgarstki siadają, a w pracy zawodowej dość ich potrzebuję
Też mam sznurkowy dywanik w łazience, tyle że owalny - nie porwałam się na okrągły właśnie z powodu rozmiarów i trudności z ogarnięciem falowania. Koszyczki także robiłam, ale niestety nie bardzo mogę robić z tak grubej przędzy, bo mi nadgarstki siadają, a w pracy zawodowej dość ich potrzebuję
- Jolka
- Zadomowiony
Pati dziękuję :buziak:
Masz rację z tym sznurkiem ja przez tydzień miałam bolący bark, nadgarstek tak nie bolał, Chodnik położył na czterech taboretach przy kanapie i obracałam dookoła.
Kupiłam sobie też sznurek na dywanik do łazienki, ale na dole jeszcze płytek nie ma, a u góry stare 35 letnie więc sznurek sobie czeka
Marzy mi się taka norweska chusta tylko nie wiem czy sobie poradzę, przez tak długa przerwę, nie kumam tych opisów
Marzy mi się merino, albo jedwab z merino takie cieniowane
ale to tak na razie w sferze marzeń 
Masz rację z tym sznurkiem ja przez tydzień miałam bolący bark, nadgarstek tak nie bolał, Chodnik położył na czterech taboretach przy kanapie i obracałam dookoła.
Kupiłam sobie też sznurek na dywanik do łazienki, ale na dole jeszcze płytek nie ma, a u góry stare 35 letnie więc sznurek sobie czeka
Marzy mi się taka norweska chusta tylko nie wiem czy sobie poradzę, przez tak długa przerwę, nie kumam tych opisów
Marzy mi się merino, albo jedwab z merino takie cieniowane
- Ryszan
- Zadomowiony
Własnie skończyłam- kocyk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- boryna
- Administrator
- Jolka
- Zadomowiony
- survivor26
- Administrator
- Ryszan
- Zadomowiony
No własnie się zastanawiam ??
- lora
- Zadomowiony