Druty i szydełko - nasze prace (3)
- klarysa
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace (3)
Dziewczyny, szukam Luny 2399 100g/500m.
Moze gdzieś Wam wpadnie w oko
Moze gdzieś Wam wpadnie w oko
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Za miedzą
- survivor26
- Administrator
A jakie to kolory? Może mam podobną? Szukaj też pod nazwą dundaga
- klarysa
- Zadomowiony
To taka gołębia szarości z odrobiną beżu.
Mam inne odcienie szarość, ale chciałabym jednolity.
W ostateczności wymyślę coś na rękawach.
Pati, dzięki za przypomnienie.
Mam inne odcienie szarość, ale chciałabym jednolity.
W ostateczności wymyślę coś na rękawach.
Pati, dzięki za przypomnienie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- survivor26
- Administrator
To takiej nie mam, ale może masz jakąś skarpetkowa w podobnym kolorze? Jak Luna napuchnie po praniu to ma podobną grubość
- klarysa
- Zadomowiony
Zobaczymy
Mam jeszcze 2 inne odcienie Luny. Niestety ciemiejsze.
Robię na drutach nr4 i jakoś tak wolno schodzi z kłębka.
Może się uda?
Prałam dzisiaj mchowy, bo często noszę. Chyba najczęściej. Fajny mięsisty po każdym praniu.
Skarpetki też do rzeczy wyglądają. Wyrównał się ścieg i kształt.
Mam jeszcze 2 inne odcienie Luny. Niestety ciemiejsze.
Robię na drutach nr4 i jakoś tak wolno schodzi z kłębka.
Może się uda?
Prałam dzisiaj mchowy, bo często noszę. Chyba najczęściej. Fajny mięsisty po każdym praniu.
Skarpetki też do rzeczy wyglądają. Wyrównał się ścieg i kształt.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- survivor26
- Administrator
A oto grazynkowe zakupy z Temu. Do swoich nowych planów potrzebuje dużo nitek wypełniaczy, które nadadzą objętości, więc wybrałam moher z Temu
Fajne jest, choć trochę grubszy niż myślałam, skład wg metki spoko, 50 procent włókien naturalnych i 50 poliamidu. W dotyku trochę szorstka.
Drugie to kaszmir na potrzeby własne, zamierzam dodać do swinga z targów w Poznaniu
Na metce składu brak, w opisie aukcji niby 100 procent kaszmiru, w dotyku bardzo kaszmirowe. Dodali dwie cieńsze nitki, chyba dla wzmocnienia głównej choć ja nie widzę takiej potrzeby, wykorzystam inaczej.
Jestem zadowolona za ok 80 zł 600 g fajnej włóczki
Kupiłam jeszcze filc do aplikacji, naszywki i guziki, też wszystko zadziwiająco dobre.
Fajne jest, choć trochę grubszy niż myślałam, skład wg metki spoko, 50 procent włókien naturalnych i 50 poliamidu. W dotyku trochę szorstka.
Drugie to kaszmir na potrzeby własne, zamierzam dodać do swinga z targów w Poznaniu
Na metce składu brak, w opisie aukcji niby 100 procent kaszmiru, w dotyku bardzo kaszmirowe. Dodali dwie cieńsze nitki, chyba dla wzmocnienia głównej choć ja nie widzę takiej potrzeby, wykorzystam inaczej.
Jestem zadowolona za ok 80 zł 600 g fajnej włóczki

Kupiłam jeszcze filc do aplikacji, naszywki i guziki, też wszystko zadziwiająco dobre.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jolka
- Zadomowiony
Patku zawsze zastanawiałam się po co aż dwie dodatkowe nitki, jedna dla wzmocnienia a druga ciekawe do czego .
Przed gwiazdką oglądałam filmik jakiejś polskiej dziewiarki, kupiła na Temu cztery różne kaszmirowe wełny , takie stuprocentowe .
Robiła próbę ognia , tylko jedna spaliła się na pył , pozostałe niestety z dodatkiem włókien sztucznych .
Przed gwiazdką oglądałam filmik jakiejś polskiej dziewiarki, kupiła na Temu cztery różne kaszmirowe wełny , takie stuprocentowe .
Robiła próbę ognia , tylko jedna spaliła się na pył , pozostałe niestety z dodatkiem włókien sztucznych .
- survivor26
- Administrator
Jolu liczyłam się z tym, do swingow zawsze dodawałam coś mniej szlachetnego jak palle slim, więc i kaszmir może być udawany, a w dotyku jest bardzo fajny.
- klarysa
- Zadomowiony
Fajne zakupy.
Ciekawa jestem tego kaszmiru już w dzianinie.
Mam wrażenie, że w tych akcesoriach rekodzielniiczych można wyłhaczyć sensowne rzeczy. Pomijając przy tym wielokrotne przebitki sklepowe. Mówię tu o typowych pasmanteriach, bo manufaktury włóczkowe czy wyspecjalizowani sprzedawcy, to trochę inna inszość.
Ciekawa jestem tego kaszmiru już w dzianinie.
Mam wrażenie, że w tych akcesoriach rekodzielniiczych można wyłhaczyć sensowne rzeczy. Pomijając przy tym wielokrotne przebitki sklepowe. Mówię tu o typowych pasmanteriach, bo manufaktury włóczkowe czy wyspecjalizowani sprzedawcy, to trochę inna inszość.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- Jolka
- Zadomowiony
To może spróbuj z tym ogniem, tak z ciekawości .survivor26 pisze: ↑19 lut 2026, 19:20Jolu liczyłam się z tym, do swingow zawsze dodawałam coś mniej szlachetnego jak palle slim, więc i kaszmir może być udawany, a w dotyku jest bardzo fajny.
- survivor26
- Administrator
No to chyba prawdziwy, nitka spaliła się w całości
Justynko no właśnie widziałam tam nie takie same, ale te same przydasie co w polskich sklepach, a dużo taniej.

Justynko no właśnie widziałam tam nie takie same, ale te same przydasie co w polskich sklepach, a dużo taniej.
- Jolka
- Zadomowiony
- klarysa
- Zadomowiony
O, to dobra wiadomość.
Robiłaś próbkę sciegu czy to na późniejsze projekty?
Robiłaś próbkę sciegu czy to na późniejsze projekty?
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- Mila
- Zadomowiony
Co prawda nie poluję na Temu na włóczki, ale akcesoria szyciowo-pasmanteryjne mają bardzo fajne. Najbardziej mnie wkurza, że np. wszelkie taśmy są w odcinkach po niecałe 2m i nawet przy zamówieniu 5szt. dostaje się w takich kawałkach.
- survivor26
- Administrator
Ten kaszmir jest na sweterek wiosenny dla mnie, więc jeszcze chwilę poczeka, teraz konczę dla Flo w stylu emo i muszę przerobić dla najstarszej siostrzenicy ten co miała na święta dostać. Potem w kolejce czekają te na sprzedaż próbne i dla średniej siostrzenicy getry z czachami na 18-tkę, ale swój postaram się wcisnąć w międzyczasie, bo bardzo mnie ciekawi jak ten kaszmir w robocie będzie wyglądac.
A to jest konkretnie ten: https://www.temu.com/pl/goods.html?_bg_ ... e_sn=10045
Cena teraz 70 ale zawsze wychodzi jakaś zniżka, ja kupowałam za 48.
A to jest konkretnie ten: https://www.temu.com/pl/goods.html?_bg_ ... e_sn=10045
Cena teraz 70 ale zawsze wychodzi jakaś zniżka, ja kupowałam za 48.