Druty i szydełko - nasze prace (2)
- urazka
- Zadomowiony
- christinek
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace (2)
Jolu koralowa próbka bardzo mi się podoba, muszę doczytać co to za włóczki. Wnuczka tak samo zdolna jak babcia
torebka świetna, też bym nosiła taką 
Pozdrawiam
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
- survivor26
- Administrator
Ta koralowa zdecydowanie wyróżni Cię z tłumu, róż trochę tłumi tę różnorodność odcieni.
Wczoraj sobie na Pintereście posiedziałam, nie powinnam tam wchodzić, nie zablokowawszy sobie wcześniej dostępu do konta bankowego, bo tyle inspiracji, że by się zaraz chciało workami włóczkę zamawiać i robić
Wczoraj sobie na Pintereście posiedziałam, nie powinnam tam wchodzić, nie zablokowawszy sobie wcześniej dostępu do konta bankowego, bo tyle inspiracji, że by się zaraz chciało workami włóczkę zamawiać i robić
- Jolka
- Zadomowiony
Janeczko mnie przerosnąć to nie jest wielki wyczyn .
Tylko czemu tak szybko od trzech lat mierzyła się ze mną i jeszcze rok temu brakowało jej trochę i przez rok poszła jak strzała w górę .
Krysiu ta kolorowa to 30 % wełny i 70 akryl do tego koralowy 77% alpaka i 23 jedwab..
Będzie koral bo różowy już do Tosi sweterka wyrabiam .
Nigdy nie miałam alpaki w rękach i korzystając ze strony Dropsa zdziwiły mnie zdjęcia tej włóczki tak mocno zmechaconej.
Zobaczymy jak zachowa się w sweterku Toli .
Ja swojego na razie nie będę robić, S na druty nie może patrzeć , chyba jest o nie zazdrosny
.
Tylko czemu tak szybko od trzech lat mierzyła się ze mną i jeszcze rok temu brakowało jej trochę i przez rok poszła jak strzała w górę .
Krysiu ta kolorowa to 30 % wełny i 70 akryl do tego koralowy 77% alpaka i 23 jedwab..
Będzie koral bo różowy już do Tosi sweterka wyrabiam .
Nigdy nie miałam alpaki w rękach i korzystając ze strony Dropsa zdziwiły mnie zdjęcia tej włóczki tak mocno zmechaconej.
Zobaczymy jak zachowa się w sweterku Toli .
Ja swojego na razie nie będę robić, S na druty nie może patrzeć , chyba jest o nie zazdrosny
- survivor26
- Administrator
Jolu, bo to alpaka z dodatkami, specjalnie żeby wyglądała jak moher. Zwykła alpaką ma malutki włosek, a poza tym wygląda jak zwykła wełna.
- klarysa
- Zadomowiony
Świetny zestaw z koralem.
Puchaty dodatek robi świetną strukturę, aż chce się przytulić.
Puchaty dodatek robi świetną strukturę, aż chce się przytulić.
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Za miedzą
- Jolka
- Zadomowiony
Justynko te moje swetry z Aade Long przez dodatek moherku są właśnie takie puchate, Tola wciąż się do mnie przytulała i głaskała, dla tego dla niej też puchatka robię.
Wybrałam ta alpakę bo pisłaś że ona taka nie gryząca i miła.
Tej intensywnej barwy trochę się boję, chociaż lubię czerwień, w razie czego mam komu sprezentować.
Narobiłyście mi apetytu i mam i ja, już nie mogę się doczekać
.
https://www.amazon.pl/wymiennych-okr%C4 ... r=8-1&th=1
wydaje mi się że cena przyzwoita, na allegro i w sklepach dziewiarskich dużo drożej.
Zakochałam się w nich przy robieniu strzałki, mam niewymienne 2,5 z żyłką.
To będziecie mnie uczyć tego nowoczesnego dziewiarstwa, zakup musi się zwrócić, to tak pół żartem , trzeba nadgarstki oszczędzać a to taki zakup prozdrowotny
.
Obiecałam pokazać wykończenie przyszywane, tyle że w tym melanżu to kiepsko widać .
Wybrałam ta alpakę bo pisłaś że ona taka nie gryząca i miła.
Tej intensywnej barwy trochę się boję, chociaż lubię czerwień, w razie czego mam komu sprezentować.
Narobiłyście mi apetytu i mam i ja, już nie mogę się doczekać
https://www.amazon.pl/wymiennych-okr%C4 ... r=8-1&th=1
wydaje mi się że cena przyzwoita, na allegro i w sklepach dziewiarskich dużo drożej.
Zakochałam się w nich przy robieniu strzałki, mam niewymienne 2,5 z żyłką.
To będziecie mnie uczyć tego nowoczesnego dziewiarstwa, zakup musi się zwrócić, to tak pół żartem , trzeba nadgarstki oszczędzać a to taki zakup prozdrowotny
Obiecałam pokazać wykończenie przyszywane, tyle że w tym melanżu to kiepsko widać .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- urazka
- Zadomowiony
Jolu bardzo sprytnie połączyłaś ściągacz ze sweterkiem. Wcale nie widać gdzie jest szew. Ładny kolor.
Pozdrawiam, Janina
- survivor26
- Administrator
nooo to Ty sobie luksusowy zestaw kupiłaś, nie wiem, czy będziemy umiały doradzić, bo my na takich zwykłych, metalowych z Justynką robimy
Ale każde markowe to zdecydowana ulga dla nadgarstków, a i wyraźnie większa przyjemność z robienia 
- Jolka
- Zadomowiony
Pati będę o nie dbała mnie też się wydaje że to duży luksus.
Za luksus trzeba płacić, myślę jednak że należy nam się czasem odrobina luksusu
.
Moja mama miała kiedyś drewniane druty, super się na nich robiło, to taki sentyment mam do drewna .
Zastanawiam się jeszcze nad bordowym dodatkiem do tej włóczki, tyle że na niektórych zdjęciach bardzo ciemna.
Kombinuję jak koń pod górkę
,mam ochotę jeszcze sprawdzić ten kolor .
https://erli.pl/produkt/wloczka-drops-b ... ,176609046
to chyba wyjdzie trochę ciemne zestawienie, ale może ciekawe.
Koral daje po oczach, mogę go jeszcze przez tydzień zwrócić, jeden motek zostanie ten zaczęty.
Za luksus trzeba płacić, myślę jednak że należy nam się czasem odrobina luksusu
Moja mama miała kiedyś drewniane druty, super się na nich robiło, to taki sentyment mam do drewna .
Zastanawiam się jeszcze nad bordowym dodatkiem do tej włóczki, tyle że na niektórych zdjęciach bardzo ciemna.
Kombinuję jak koń pod górkę
https://erli.pl/produkt/wloczka-drops-b ... ,176609046
to chyba wyjdzie trochę ciemne zestawienie, ale może ciekawe.
Koral daje po oczach, mogę go jeszcze przez tydzień zwrócić, jeden motek zostanie ten zaczęty.
- christinek
- Zadomowiony
Jolu świetny prezent sobie zrobiłaś
Masz komplet w eleganckim etui, będziesz zadowolona.
Piękne są same w sobie i świetnie się nimi robi śliskie włóczki, które z metalowych mi spadały.
Tylko trzeba uważać, żeby na nie nie siadać, bo cieńsze łatwo się łamią.
Masz komplet w eleganckim etui, będziesz zadowolona. Piękne są same w sobie i świetnie się nimi robi śliskie włóczki, które z metalowych mi spadały.
Tylko trzeba uważać, żeby na nie nie siadać, bo cieńsze łatwo się łamią.
Pozdrawiam
Krysia
Św. Teresa z Lisieux
Krysia
Św. Teresa z Lisieux
- Jolka
- Zadomowiony
Krysiu jak już pisałam kupiłam na próbę takie druty że stała żyłką 2,5 do strzałki i super mi się na nich robiło, masz rację że delikatne i łatwo złamać, Pati uprzedzała więc bardzo pilnowałam.
Justynka pytała w pogaduszkach o krótkie druty, na Amazonie jest zestaw tych krótkich za 214 złotych, drogo wpisz KnitPro Denim.
Justynka pytała w pogaduszkach o krótkie druty, na Amazonie jest zestaw tych krótkich za 214 złotych, drogo wpisz KnitPro Denim.
- survivor26
- Administrator
Knit pro na też te krótkie na sztuki, jakbyś nie potrzebowała wszystkich naraz 

- klarysa
- Zadomowiony
Muszę pomyśleć jakie nr krótkich najbardziej potrzebne.
I wyszło mi, że 3, 4 i 6.
Na rękawy i mankiety, dekolt, czapki.
Jeśli ukochana Luna, to 3, z dodatkami 4.
Inne typu Liv-6.
Doradzcie czy dobrze myślę.
Chwilowo radzę sobie tym, co już mam.
Ale jak trafi się okazja, to nie będę się wzbraniała.
Zaczęłam strzałkę na nr 3- granatową cieniowaną Lunę. I oczywiście już jestem zachwycona.
Roboczo nazywana bałtycką.
Jolu, świetny zestaw drutów. I jaki śliczny.
To już mercedesy x klasy.
O zdrowie trzeba dbać.
A piękne włóczki wymagają pięknych przyborów.
Zszycie profesjonalne.
I wyszło mi, że 3, 4 i 6.
Na rękawy i mankiety, dekolt, czapki.
Jeśli ukochana Luna, to 3, z dodatkami 4.
Inne typu Liv-6.
Doradzcie czy dobrze myślę.
Chwilowo radzę sobie tym, co już mam.
Ale jak trafi się okazja, to nie będę się wzbraniała.
Zaczęłam strzałkę na nr 3- granatową cieniowaną Lunę. I oczywiście już jestem zachwycona.
Roboczo nazywana bałtycką.
Jolu, świetny zestaw drutów. I jaki śliczny.
To już mercedesy x klasy.
O zdrowie trzeba dbać.
A piękne włóczki wymagają pięknych przyborów.
Zszycie profesjonalne.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- survivor26
- Administrator
Myślę, że te trzy rozmiary spokojnie starczą na większość włóczek. Możesz jeszcze zaoszczędzić, uczac się robić na okrągło metodą Magic Loop - od razu mówię, że próbowałam i dla mnie za trudna
Dlatego dekolty, rękawy i inne waskie robię na płasko, zresztą nadal wolę robić na płasko, ale musiałam się przestawić do żakardów i raglanów