Druty i szydełko - nasze prace (2)
- Jolka
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace (2)
Pati niestety o szlachetnych wełnach nie ma mowy, wszystko do pralki leci i nie koniecznie w odpowiednich temperaturach .
Tak że kupiłam akryle Action, kolory fajne tyle że gruba .
Tak że kupiłam akryle Action, kolory fajne tyle że gruba .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jolka
- Zadomowiony
Tutaj jeszcze torba Zosi, bardzo się z niej cieszy .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- survivor26
- Administrator
Karisma to wełna superwash, mozna prać w pralce, ale oczywiście nie na 90 stopniach
To może po prostu zwykły akryl nonpilling? Ta z Action fajna, ale bardzo gruba, skonsultuj z młodą, czy taki masywny sweter będzie chciała nosić.
- klarysa
- Zadomowiony
Jolu, bardzo ładna ta strzałka. Świetny zestaw kolorów. I chyba po niebieskim polubię i fiolet śliwki.
Ciekawe jaka będzie różnica w układzie melanżu z koralem. Dla mnie z różem ok. Ale koral może dać energię i pazur.
Torba Zośki to mistrzostwo świata. Gratulacje.
Ciekawe jaka będzie różnica w układzie melanżu z koralem. Dla mnie z różem ok. Ale koral może dać energię i pazur.
Torba Zośki to mistrzostwo świata. Gratulacje.
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
- Jolka
- Zadomowiony
Pati na taki norweski to rzeczywiście Karisma idealna .survivor26 pisze: ↑22 lut 2024, 11:50Karisma to wełna superwash, mozna prać w pralce, ale oczywiście nie na 90 stopniachTo może po prostu zwykły akryl nonpilling? Ta z Action fajna, ale bardzo gruba, skonsultuj z młodą, czy taki masywny sweter będzie chciała nosić.
Akryl nie mechacący się który polecasz .
Tola jako jedyna kocha wszystkie swetry i te grube i te cienkie, ani Zosia ani Franek nie chcieli nosić, tylko bluzy bawełniane i polary .
Zrobię próbkę tego akrylu, skoro jest to może coś z tego stworzymy .
Justynko dziękuję za pochwały, zawsze lubiłam oliwki i zielenie i śliwkę też, kolorystyka z myślą o płaszczu z wełny, rozmiar trochę duży .
Powiem szczerze że cieszę się że następne robótki z grubszej wełny .
- urazka
- Zadomowiony
Pięknie wygląda chusta Joli przy płaszczyku. Wykonanie też super. Lubię kolor śliwkowy i butelkową zieleń.
Pozdrawiam, Janina
- survivor26
- Administrator
Jolu, pewnie, jak już go masz, to warto wykorzystać. Ja dzieciom różnym robiłam z tego https://fastryga.pl/colour-crafter-1114.html i tego https://miladruciarnia.pl/wloczka-himalaya-everyday obie włóczki mogę polecić, wytrzymałe, mechacą się ale nie za dużo i mnóstwo kolorów.
- urazka
- Zadomowiony
Jolu zapomniałam pochwalić torbę. Super. Rozumiem, że to Twoje dzieło?
Pozdrawiam, Janina
- Jolka
- Zadomowiony
Janeczko dziękuję.
Torba to dzieło Zosi, tylko pomagałam w połączeniu i wykończeniu, kwadraty to jej dzieło.
Bardzo zadowolona i tak ja wciągnęło że jeszcze Muchomorka własnego pomysłu na błyszczyk zrobiła i szal dla Toli .
Pati ja to niby dziewiarką kiedyś byłam a teraz to trąba ze mnie, ta wełna jest tak gruba że na dziewiątkach sztywna była, na dziesiątkach ok, tyle że chudzinki w takim futerale to raczej nie widzę .
Nie wiem na co można to przerobić, na pewno nie na sweter dla małej dziewczynki .
Torba to dzieło Zosi, tylko pomagałam w połączeniu i wykończeniu, kwadraty to jej dzieło.
Bardzo zadowolona i tak ja wciągnęło że jeszcze Muchomorka własnego pomysłu na błyszczyk zrobiła i szal dla Toli .
Pati ja to niby dziewiarką kiedyś byłam a teraz to trąba ze mnie, ta wełna jest tak gruba że na dziewiątkach sztywna była, na dziesiątkach ok, tyle że chudzinki w takim futerale to raczej nie widzę .
Nie wiem na co można to przerobić, na pewno nie na sweter dla małej dziewczynki .
- Jo37
- Zadomowiony
Jolu - ozdobna poduszka lub kocyk. Na ciepły sweterek dla dziecka to włóczka 200m w 100 gramach.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- Jolka
- Zadomowiony
Joasiu tak właśnie z Tola stwierdziliśmy, że będzie fajna poducha .
- urazka
- Zadomowiony
Jolu to gratulacje dla młodej dziewiarki. Talent ewidentnie odziedziczony po babci.
A może kamizelka?
A może kamizelka?
Pozdrawiam, Janina
- lora
- Zadomowiony
Joluświetny zestaw kolorów...super pasuje do ładnego płaszczyka.
- survivor26
- Administrator
Obiecane na pokuszenie: https://tkanymagazyn.pl/, kobieta sprzedaje też na FB, tam wrzuca w pierwszej kolejności i rarytasy, ale w sklepie też spory wybór. To są włoskie przędze maszynowe, które przewija w motki o różnej grubości, mozna wybrać, coś jak Swingi z Lilloppi tylko mniej urozmaicone kolorystycznie, za to bardziej urozmaicone składowo. Wypatrzyłam tam bawełnę z bambusem i już mi się kluje w głowie lekki letni sweter 
- Bogusia
- Zadomowiony
Nie będę tu wchodzić, bo oczy bolą od patrzenia ta te cudowności