Druty i szydełko - nasze prace (2)
- boryna
- Administrator
- Jolka
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace (2)
Bogusiu wygląda na cieplutki i bardzo miły, uwielbiam takie duże swetry .
Pracy kosztował sporo z tymi warkoczami.
Pomysł z wykończeniem pod szyją bardzo ciekawy.
Pracy kosztował sporo z tymi warkoczami.
Pomysł z wykończeniem pod szyją bardzo ciekawy.
- klarysa
- Zadomowiony
Jolu, jak strzałka? Masz jeszcze do niej cierpliwośc?
Mchowy przez chorobę leży.
A mam pomysł, żeby trochę urozmaicić tę zieleń zielenią.
Mchowy przez chorobę leży.

A mam pomysł, żeby trochę urozmaicić tę zieleń zielenią.
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Za miedzą
- survivor26
- Administrator
zieleń inną zielenią? Ja w tym tygodniu zarobiona, ale jeden rękaw swetra Sary zrobiony, robię od nowa po spruciu tyłu, bo był dobry, ale dość przylegający, moja zaokrąglona córeczka by nie nosiła. Teraz bedzie lekki oversize, a jako że córeczka nastolatkowieje, bez żadnych bajerów, zgodziła się tylko na wyszywane kwiatki, które jej podstepem wcisnęłam, żeby poćwiczyć przed swoim zielonym
- urazka
- Zadomowiony
Bogusiu sweterek piękny i wykonanie świetne. Nawet jest Twoja metka, żeby nikt nie miał wątpliwości czy to wyrób maszynowy czy ręczny. Gratulacje. Do kompletu konieczna jest jeszcze Twoja fotka w tym sweterku.
Pozdrawiam, Janina
- Jolka
- Zadomowiony
Justynko strzałka wczoraj skończona, wyprana suszy się w łazience .
Szkoda że robiłam na drutach 2,5 na 3,5 lub trójkach wyszła by delikatniejsza, bardziej zwiewna .
Pruć nie będę nie ma mowy .
Sugerowałem się Twoją strzałką i wymiarem na środku 100 cm .
Dojechałam do 80 cm z obawy że nie starczy wełny zaczęłam drugi etap
Zasugerowałem się opisem ze strony gdzie inaczej zbierano oczka w drugiej części, napisano tam że na drugi etap wystarczy zostawić połowę włóczki ja zużyłam 107 g i zostało mi 137 g.
Niestety nie starczyło, żeby nie pruć dokupiłam do Śliwkowego Sadu podobną w kolorystyce Świteziankę i pojechałam dalej.
Na chustę wyszło 304 g i jest na prawdę duża , jak wyschnie pokażę .
Szkoda że robiłam na drutach 2,5 na 3,5 lub trójkach wyszła by delikatniejsza, bardziej zwiewna .
Pruć nie będę nie ma mowy .
Sugerowałem się Twoją strzałką i wymiarem na środku 100 cm .
Dojechałam do 80 cm z obawy że nie starczy wełny zaczęłam drugi etap
Zasugerowałem się opisem ze strony gdzie inaczej zbierano oczka w drugiej części, napisano tam że na drugi etap wystarczy zostawić połowę włóczki ja zużyłam 107 g i zostało mi 137 g.
Niestety nie starczyło, żeby nie pruć dokupiłam do Śliwkowego Sadu podobną w kolorystyce Świteziankę i pojechałam dalej.
Na chustę wyszło 304 g i jest na prawdę duża , jak wyschnie pokażę .
- klarysa
- Zadomowiony
Jolu, tak myślałam, że finalizujesz.
Kolejna, która będę robić, na pewno będzie trochę mniejsza i może na grubszych drutach. Ale nie taka pajęczynowa.
Kocham te cieplutkie.
Pati, ciekawa jestem, co wymyśliłaś dla Sary.
Zielone na zielonym, to był pomysł na naszywane kwiatki, ale znając siebie, zwyciężą proste i czyste płaszczyzny.
Kolejna, która będę robić, na pewno będzie trochę mniejsza i może na grubszych drutach. Ale nie taka pajęczynowa.
Kocham te cieplutkie.
Pati, ciekawa jestem, co wymyśliłaś dla Sary.
Zielone na zielonym, to był pomysł na naszywane kwiatki, ale znając siebie, zwyciężą proste i czyste płaszczyzny.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- lora
- Zadomowiony
- Jolka
- Zadomowiony
Tak na szybko zdjęcia chusty, planowałam jaki dodatek do butelkowej zieleni płaszcza, trochę duża wyszła, o pruciu nie ma mowy bo sporo nocek przy niej przesiedziałam .
Na zdjęciu z jednym groszem widać jaki drobny splot .
Chusta ma wymiary 268cm x75 cm i waży 300g Szczęście w nieszczęściu że była podobna włóczka do mojej, ta Świtezianka zgrała się ze Śliwkowym Sadem, jak ktoś nie wie to nawet nie zorientuje się że coś jest nie tak .
Zdjęcie tej drugiej przy sztucznym świetle .
Na zdjęciu z jednym groszem widać jaki drobny splot .
Chusta ma wymiary 268cm x75 cm i waży 300g Szczęście w nieszczęściu że była podobna włóczka do mojej, ta Świtezianka zgrała się ze Śliwkowym Sadem, jak ktoś nie wie to nawet nie zorientuje się że coś jest nie tak .
Zdjęcie tej drugiej przy sztucznym świetle .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- survivor26
- Administrator
Pięknie wyszło, a splot jak tkany! Bardzo fajne kolory, w sumie nic w takich nie mam, kusisz, żeby coś zrobić, żeby mieć 
- Jolka
- Zadomowiony
Teraz w planach jeszcze wielkie swetrzysko z tej włóczki co wcześniej pokazywałam .
Dobrałam do niej Dropsa Brushed Alpaka Silk w kolorze różowym ale chyba ją odeślę i już domówiłam w kolorze koralowym .
Dobrze że na Allegro mam 14 dni na odesłanie .
Cena zachęcająca bo 10,99 za motek .
Jutro powinna już być, to zrobię próbkę i która lepiej wypadnie, ta zostaje .
Wczoraj jak Tola poszła spać, zrobiłam próbkę i wyprałam, na zdjęciu jeszcze mokra .
Zastanawiam się na jakich drutach zrobić w opisie na motku tej kolorowej jest nr 6 , na alpace 5 , próbka zrobiona jest na drutach nr 8 .
Jest bardzo miła jak puch, pewnie będzie się mechacić, trudno coś za coś .
Pierwsza to 30% wełny reszta akryl , druga to 77% alpaka i 23 % jedwab
Niestety teraz przerwa na sweter dla Toli, szukam opisu na taki norweski dla siedmiolatki i nie mogę znaleźć .
Dobrze że na Allegro mam 14 dni na odesłanie .
Cena zachęcająca bo 10,99 za motek .
Jutro powinna już być, to zrobię próbkę i która lepiej wypadnie, ta zostaje .
Wczoraj jak Tola poszła spać, zrobiłam próbkę i wyprałam, na zdjęciu jeszcze mokra .
Zastanawiam się na jakich drutach zrobić w opisie na motku tej kolorowej jest nr 6 , na alpace 5 , próbka zrobiona jest na drutach nr 8 .
Jest bardzo miła jak puch, pewnie będzie się mechacić, trudno coś za coś .
Pierwsza to 30% wełny reszta akryl , druga to 77% alpaka i 23 % jedwab
Niestety teraz przerwa na sweter dla Toli, szukam opisu na taki norweski dla siedmiolatki i nie mogę znaleźć .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- survivor26
- Administrator
Jolu, na stronie Dropsa masz sporo w tym stylu w każdym rozmiarze. Jak ci konkretny wzór wrabiany nie pasuje, to setki stron są na Pintereście, można podmienić w swoim projekcie.
Ta próbka wygląda ok, grubsze druty już chyba nie, bo wyjdzie bardzo lejące się. Na Brushed Alpaca Silk podane są druty jak do zrobienia swetra chmurki, przerabiając na ścisło, to góra trójki, więc na połączenie tych dwóch 8-ki akurat jak znalazł.
Ta próbka wygląda ok, grubsze druty już chyba nie, bo wyjdzie bardzo lejące się. Na Brushed Alpaca Silk podane są druty jak do zrobienia swetra chmurki, przerabiając na ścisło, to góra trójki, więc na połączenie tych dwóch 8-ki akurat jak znalazł.
- Jolka
- Zadomowiony
Pati nigdy więcej dziubania na tak cieńkich drutach, ile ja nocy przesiedziałam, od połowy strzałki na drucie około 350 oczek, wełna strasznie cieńka.survivor26 pisze: ↑22 lut 2024, 10:45Pięknie wyszło, a splot jak tkany! Bardzo fajne kolory, w sumie nic w takich nie mam, kusisz, żeby coś zrobić, żeby mieć![]()
S już nie mógł na druty patrzeć
.
- Jolka
- Zadomowiony
Też tak mnie się wydaje, że na ósemkach będzie dobrze .survivor26 pisze: ↑22 lut 2024, 10:50Jolu, na stronie Dropsa masz sporo w tym stylu w każdym rozmiarze. Jak ci konkretny wzór wrabiany nie pasuje, to setki stron są na Pintereście, można podmienić w swoim projekcie.
Tylko poczekam jeszcze na ten koral i wtedy zdecyduję, skoro marzec deszczowy to jeszcze mogę podziubać po cichu, żeby S nie wkurzać
To idę poszukać włóczkę na sweter dla Toli .
- survivor26
- Administrator
A dla Toli rozważ Karismę Dropsa, jeśli może być grubsza, akurat promocję mają i wtedy wzory z Dropsa są dokładnie dla niej, nie musisz przeliczać.