Chyba już wiem. To będzie śniegowiec wirginijski, tylko kwiatki marne, bo rośnie na suchym, a mama go tnie bez litości
krzew z dużymi liśćmi
- boryna
- Administrator
krzew z dużymi liśćmi
Niestety nie mam zdjęcia, jeśli nie zapomnę, zrobię popołudniu. Mama chce się pozbyć dwóch krzewów, mam je sobie zabrać, ale nie wiem co to. Krzewy te mają obecnie ok. 1,6 m wysokości (ale chyba są cięte co roku). Liście jasnozielone, duże jak na krzew, o kształcie podobnym do liści magnolii. Raczej cienkie, nie skórzaste. Kwitnie wiosną na biało czy kremowo, ale kwiaty niespektakularne, takie cienkie miotełki. Luźniejsze chyba niż ma parzydło. Czy coś kojarzycie z tego opisu
?
Chyba już wiem. To będzie śniegowiec wirginijski, tylko kwiatki marne, bo rośnie na suchym, a mama go tnie bez litości
. Jeśli nie zapomnę zrobić zdjęć, to wrzucę jednak dla potwierdzenia.
- edulkot
- Zadomowiony
Re: krzew z dużymi liśćmi
Bożenko jeżeli to jest śniegowiec to to jest piękny rarytas, na Twoich moczarach będzie pięknie kwitł.
"Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście,
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
- boryna
- Administrator
Re: krzew z dużymi liśćmi
Właśnie doczytałam, że rośnie w naturze nad brzegami strumieni i na terenach mokrych. To świetna wiadomość.
- Jolka
- Zadomowiony