klarysa pisze:
1.Śniadanie-ryżowe lub kruche pieczywo (2szt.) serek, wędlina-zmiennie
2.Śniadanie-owsianka, jogurt naturalny, płatki, owoce (najczęściej borówki lub banan). W dalszym ciągu czyszczę spiżarnię i zamrażalkę. Ten posiłek starcza mi na długo i łatwo go zjeść na przerwie podczas dyżuru.
3.kruche pieczywo z wędliną, serem do tego warzywa np. pomidory, rzodkiewki, ogórek-to kolejny placówkowy posiłek, więc musi być prosto i na temat.
4.Obiad w domu. I tu bywa różnie: omlet z warzywami, kotlety jajeczne z ziemniakami i burakami, zupa pomidorowa z makaronem (ostatnie 3 dni)
5.Kolacja: sałatka z wędzoną rybą, owoce, warzywa na parze-zależy od dnia.
Do tego kawa , herbata, woda-ciągle za mało.
Na jutro:
1-3 bez zmian,
4. dorsz w papilotach do tego fasolka szparagowa i brukselka (faceci dostana jeszcze frytki z piekarnika)
5. sałatka: ser, marchew, groszek, kukurydza-konserwowa, papryka, pomidory, rzodkiewki, sałata, przyprawy (bez sosu)i dużo koperku (mam jeszcze zapasy mrożonego).