Buraczki z duszoną cebulką

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bogusia
Zadomowiony
Posty: 2892
Rejestracja: 21 mar 2017, 7:35

Buraczki z duszoną cebulką

Post autor: Bogusia » 10 mar 2017, 22:03

3 kg ugotowanych i startych buraczków
3-4 cebule uduszone na oleju, nie smażone tylko poddusić

Wszystko do miski i dodać sól, pieprz, cukier, ocet, wymieszać i do słoiczków, wekować 15 min ja przyprawiam wszystko na oko i nie potrafię podać czego i ile, jak spróbujecie i to będzie właśnie ten smak...smacznego :D

admin

Re: Buraczki z duszoną cebulką

Post autor: admin » 10 mar 2017, 22:04

iwonaPM

Jeśli Bogusiu pozwolisz , to wstawię małą wariacje na temat buraczków ;) dziś właśnie robiłam z tego przepisu ,zresztą nie pierwszy raz . Może ktoś będzie chciał skorzystać ;)


6 kg buraków
1 kg papryki zielonej ,ale ja dałam 3 kolory bo taką miałam
7 cebul
Na zalewę - pół l wody , 300 ml octu , szklanka cukru i 2 łyżki soli

Buraki gotujemy , obieramy i ocieramy na grubych oczkach tarki , cebulę i paprykę kroimy w drobna kosteczkę i dusimy w zalewie ok 10 min . Dodajemy buraki ,mieszamy i doprowadzamy wszystko do wrzenia . Wkładamy do słoików .Ja nie pasteryzuję i nigdy się nie zepsuły :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory z warzyw”