Papryczki nadziewane

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trillum30
Zadomowiony
Posty: 1269
Rejestracja: 21 mar 2017, 10:27
Lokalizacja: podkarpacie

Papryczki nadziewane

Post autor: trillum30 » 18 lis 2019, 21:56

15-20 szt papryczek wydrążonych
100 ml białego octu winnego
200 ml wody
5 łyżek cukru
1 łyżeczka soli
2 liście laurowe
3 ziarenka ziela
Gotować z 10 minut samą zalewę potem jeszcze 5-8 min z papryczkami.Zależy od wielkości papryczek.Muszą być jędrne.Tak jest w przepisie jaki dostałam.
Ja papryczki zalewam w słoiku i pasteryzuję te 5-8 min.Na jedno wychodzi .

Nadzienie-
150 g fety
1-2 ząbki czosnku
2-4 łyżeczki posiekanych ziół-tymianek,oregano.Robię też z samym tymiankiem .
świeżo zmielony kolorowy pieprz
trochę otartej skórki z cytryny

Odsączone z zalewy papryki nadziać serem,ułożyć w słoiku zalać olejem rzepakowym. Dodać plasterki czosnku,gałązkę tymianku.Do lodówki na min 2-3 dni.

SMACZNEGO ! :mniam:
Iwona

Awatar użytkownika
szelma
Zadomowiony
Posty: 1655
Rejestracja: 21 mar 2017, 10:50
Lokalizacja: Rzyszczewko/Warszawa

Re: Papryczki nadziewane

Post autor: szelma » 19 lis 2019, 18:58

Hmmmm... brzmi smakowicie. :-)
przyszłość należy do tych, którzy wierzą w swoje marzenia
Kasia

Awatar użytkownika
Keetee
Zadomowiony
Posty: 3859
Rejestracja: 21 mar 2017, 5:50

Re: Papryczki nadziewane

Post autor: Keetee » 20 lis 2019, 4:45

Chyba już nie do złapania w tym sezonie te papryczki....narobiłaś smaczka :mniam:
Bądź dobrej myśli, bo po co być złej 😉 Dorota
bieżący wątek
poprzedni wątek

Awatar użytkownika
Jolka
Zadomowiony
Posty: 7334
Rejestracja: 05 lis 2019, 11:12
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Papryczki nadziewane

Post autor: Jolka » 20 lis 2019, 10:13

Dziękuje za przepis, zrobię na pewno :mniam:
Iwonko zioła dajesz świeże czy suszone?

Awatar użytkownika
trillum30
Zadomowiony
Posty: 1269
Rejestracja: 21 mar 2017, 10:27
Lokalizacja: podkarpacie

Re: Papryczki nadziewane

Post autor: trillum30 » 20 lis 2019, 12:27

Jolu ja daję świeże bo tymianek mam w ogródku .
Co do papryk spróbuję wykorzystać te długie które teraz są dostępne.U nas w Biedronkach małych nie ma i nigdy nie było-objechałam wczoraj nasze 4 :lol2:
Ten farsz jest gęsty i myślę ,że te długie pocięte na kawałki nafaszerują się bez problemu.

Obrazek
Iwona

Awatar użytkownika
Agapa
Zadomowiony
Posty: 1089
Rejestracja: 21 mar 2017, 15:59

Re: Papryczki nadziewane

Post autor: Agapa » 28 lis 2019, 19:18

Iwono zrobiłam. Użyłam ser twarogowy, zamiast fety. Sporo pieprzu, czosnek i zioła. Myślę, że będzie pyszne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam serdecznie
Aga

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory z warzyw”