Ajwar
: 10 sie 2018, 13:34
PIKANTNA PASTA Z PAPRYKI Z PAPRYCZKĄ CHILLI
3 kg papryki czerwonej
25 dkg papryczki chilli
2 liści laurowe
1 szklanka cukru
2-3 łyżki soli
½ szklanki oleju
½ szklanki octu
2 główki czosnku
600 g koncentratu pomidorowego lub ok. 1,5 - 2 kg pomidorów
Paprykę, papryczki, czosnek przemielić (ewentualnie pomidory), gotować na wolnym ogniu ok. 1 -1,5 godziny aż odparuje sok, gorącą masę wkładać do wyparzonych słoiczków, stawiać na zakrętce
3 kg papryki czerwonej
25 dkg papryczki chilli
2 liści laurowe
1 szklanka cukru
2-3 łyżki soli
½ szklanki oleju
½ szklanki octu
2 główki czosnku
600 g koncentratu pomidorowego lub ok. 1,5 - 2 kg pomidorów
Paprykę, papryczki, czosnek przemielić (ewentualnie pomidory), gotować na wolnym ogniu ok. 1 -1,5 godziny aż odparuje sok, gorącą masę wkładać do wyparzonych słoiczków, stawiać na zakrętce