Pasztet jarski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bitek
Zadomowiony
Posty: 608
Rejestracja: 21 mar 2017, 9:14
Lokalizacja: Lubelskie

Pasztet jarski

Post autor: Bitek » 12 kwie 2017, 14:39

70 dkg selera
2 duże cebule
1 szkl. płatków owsianych
1 szkl. tartej bułki
1 margaryna
4 jajka
2 kostki bulionu grzybowego
Seler utrzeć, cebulę pokroić, margarynę rozpuścić w szkl. wody,wrzucić do tego seler i cebulę
[wcześniej płatki owsiane zalać 1 szkl. mleka]
Dodać płatki, kostkę grzybową, chwilę poddusić i ostudzić.
Następnie wsypać bułkę, żółtka, pianę z białek i przyprawy, sól, pieprz, gałkę muszk.
Wymieszać i piec około 50 min. w temp.ok. 180 *
Smacznego !
________________________
Pozdrawiam Teresa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory z warzyw”