Papryka z pieczarkami (do zapiekanek)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maria57
Zadomowiony
Posty: 255
Rejestracja: 24 mar 2017, 19:58
Lokalizacja: śląsk

Papryka z pieczarkami (do zapiekanek)

Post autor: maria57 » 10 mar 2017, 22:37

Przepis lata świetlne dostałam od siostry .
Zrobił furorę w akademikach gdy moja młodzież studiowała.
Chleb tostowy , trochę tej mieszanki , wędlina , ser żółty i do piekarnika .
Tosty nigdy nie przejadły się studentom :mrgreen:

3 kg papryki - pokroić w cienkie paseczki
1 i 1/2 kg - pieczarek pokroić w talarki
1 kg - cebuli pokrojonej w pół plastry
Pokrojone pieczarki i cebulę sparzyć wrzątkiem.

Zalewa
2 szkl. wody
1 i 1/2 szkl. octu 10%
1 i 1/2 szkl. cukru
4 płaskie łyżki soli
Wszytko razem zagotować .

Przygotowane warzywa wymieszać i zalać gorącą zalewą .
Jeszcze raz wymieszać , chwilę odczekać i napełniać słoiczki
Pozostałą zalewą dopełnić każdy słoiczek.
Małe słoiczki pasteryzować ok 15 min , duże 20 min.

dd3066f6af9ad9bc.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

paputowy dom

Re: Papryka z pieczarkami (do zapiekanek)

Post autor: paputowy dom » 06 wrz 2018, 13:43

Marysiu dziękuję za przepis.
U mnie potrzeba było więcej zalewy do takiej ilości składników.
słoiczki.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory z warzyw”