Pesto z czosnku niedźwiedziego .

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jolka
Zadomowiony
Posty: 7360
Rejestracja: 05 lis 2019, 11:12
Lokalizacja: Wielkopolska

Pesto z czosnku niedźwiedziego .

Post autor: Jolka » 23 kwie 2023, 23:06

150 g młodych liści czosnku niedźwiedziego
50 g migdałów że skórką
60 ml oliwy z oliwek
25 g sera gran padano
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Ja robiłam z pól kilograma liści wyszło 6 słoiczków od musztardy Kamis.
Liście zmieliłam przez maszynkę .
Migdały podprażyłam na suchej patelni, po ostudzeniu, migdały i ser pocięty w cienkie plasterki zmiksował nutribulettem nożem do mielenia nasion.
Zmieniłam nóż na taki do koktajlów, dolałam oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i zmielone liście czosnku, zmiksowałam na jednolity krem.
Zapakowałam w wyparzone słoiczki i do zamrażarki.
Można też powierzchnię zalać oliwą i przechowywać w lodówce .

Awatar użytkownika
Barabella
Administrator
Posty: 15389
Rejestracja: 08 mar 2017, 13:36
Lokalizacja: Łódź

Re: Pesto z czosnku niedźwiedziego .

Post autor: Barabella » 24 kwie 2023, 13:03

Czym można zastąpić ser?
Pozdrawiam,
Barabella


Aktualny wątek

Awatar użytkownika
Jolka
Zadomowiony
Posty: 7360
Rejestracja: 05 lis 2019, 11:12
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Pesto z czosnku niedźwiedziego .

Post autor: Jolka » 24 kwie 2023, 15:06

Basiu można zrobić bez sera, to dodatek smakowy, nic się nie stanie jak go pominiesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory z warzyw”