Tiramisu bez białek

ODPOWIEDZ
AnowiB

Tiramisu bez białek

Post autor: AnowiB » 10 mar 2017, 21:40

Składniki
4 żółtka
4 łyżki cukru
2op.mascarpone (500 g)
250 ml śmietany 36%
biszkopty podłużne (ja używam z lidla)
kawa rozpuszczalna
likier amaretto
kakao

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Ubić na sztywno śmietanę.
Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie mascarpone i śmietanę, za każdym razem lekko mieszając do połączenia składników (używam rózgi).
W mocnym naparze kawy i likieru obustronnie pomoczyć biszkopty i układać je w naczyniu, na nie masa, kakao i dalej tak samo aż do wyczerpania składników.
Schłodzić kilka godzin i zjeść... smacznego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciasta i desery”