Roladki drobiowe

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarysa
Zadomowiony
Posty: 7372
Rejestracja: 21 mar 2017, 7:23

Roladki drobiowe

Post autor: klarysa » 29 kwie 2018, 16:08

(21 roladek)
2 kg piersi z kurczaka
Nadzienie:
3 kiszone ogórki
1 cebula
3 plastry boczku (szynki, salami-do wyboru)
kawałek chleba razowego
sól, pieprz, papryka
Właściwie wszystkim można nadziać mięsko: papryka, pieczarki, ser, feta, szpinak. Wg uznana.
Sos:
3 łyżki oleju
sos pomidorowy winiary
puszka pomidorów
pęczek natki pietruszki

Piersi kroję na plastry, takie jak na kotlety. Lekko wyklepuję.
Przyprawiam.
Cebulę, ogórki, chleb i boczek kroję w słupki.
Układam na mięsku i zwijam mięsko w rulonik. Spinam wykałaczką.
Podsmażam z obu stron na oleju na patelni.
Przekładam do garnka.
Pozostałości tłuszczu na patelni zalewam 1,5zkl. wody, dodaję do tego sos z papierka i pomidory z puszki.
Zalewam sosem mięsko. Całość gotuję pod przykryciem na małym ogniu ok. 30'.
Na koniec posypuję pokrojoną drobno natką pietruszki.

Podaję z ryżem, frytkami lub ziemniaczkami z piekarnika.
Justyna :heej:

"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"

Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna

Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1

Za miedzą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy mięsne (w tym też drób i dziczyzna)”