Tagliatelle z łososiem

ODPOWIEDZ
admin

Tagliatelle z łososiem

Post autor: admin » 10 mar 2017, 15:44

iwonaPM
Danie typu łatwe i szybkie - moje ulubione :lol:

Składniki
- łosoś surowy ,może być mrożony ok. 300 g ,ale to można dowolnie modyfikować w/g potrzeb
- czosnek (ja lubię ,więc daję 6 ząbków) :)
- cebula 1-2 szt
- bulion grzybowy
- śmietana płynna
- duuuużo koperku
- pieprz do smaku
- makaron tagliatelle (wstążki vel gniazda) ok 1/2 kg

Przygotowanie
Pokrojone w kostkę cebule i czosnek szklimy na oliwie w woku ,dodajemy pokrojonego w grubszą kostkę łososia i smażymy klika min. Zalewamy sporą szklanką mocnego bulionu grzybowego oraz połową buteleczki śmietany . Podkręcamy ogień na max i redukujemy płyn kilka min. Zdejmujemy z ognia ,dodajemy koperek i pieprz oraz ugotowany wcześniej makaron . Mieszamy i wcinamy :lol:
Smacznego :)

Awatar użytkownika
Jadwiga_2014
Stały Bywalec
Posty: 62
Rejestracja: 21 mar 2017, 19:39
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: Tagliatelle z łososiem

Post autor: Jadwiga_2014 » 12 sty 2020, 14:13

O matko !!!!! :mniam: :mniam: :mniam:
Pozdrawiam Danka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy z ryb”