Flaczki z kań lub niemek.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aguskag
Zadomowiony
Posty: 3555
Rejestracja: 21 mar 2017, 14:01
Lokalizacja: zachodniopomorskie

Flaczki z kań lub niemek.

Post autor: aguskag » 22 paź 2022, 8:33

Dostałam od koleżanki świetny przepis. Wczoraj sprawdzony. Wyszły pyszne. Na koniec zrobiłam jeszcze zasmażkę na masełku, ale wyszły mi takie gęste, że w sumie wcale nie jest konieczna.
Ja pokroiłam grzyby przed gotowaniem i potem nie trzeba było ich studzić, tylko wyciągnęłam z wody i dodałam do wywaru.
Zawsze staram się wybierać grzyby z wody łyżką cedzakową, bo na dnie pływa trochę piasku i nie chcę go wylać przy odcedzaniu na grzyby :diabelek: (zwłaszcza jak gotuję na pierogi grzyby suszone, które nie są wcześniej myte, niby oczyszczone, a potem tyle piasku na dnie garnka :cool: )

Zgodnie z radą koleżanki dodałam trochę ziemniaków, też pokrojonych w słupki.
Smacznego!
przepis na flaczki grzybowe.jpeg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Awatar użytkownika
urazka
Zadomowiony
Posty: 6449
Rejestracja: 21 mar 2017, 17:49

Re: Flaczki z kań lub niemek.

Post autor: urazka » 27 paź 2022, 11:32

Aga dzięki za przepis. Wypróbuję już w przyszłym roku bo w tym kanie już się skończyły a opieniek nie lubię.
Pozdrawiam, Janina

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy z warzyw i grzybów”