Kalarepa faszerowana

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mariaewa
Zadomowiony
Posty: 10549
Rejestracja: 21 mar 2017, 8:56
Lokalizacja: DK 6

Kalarepa faszerowana

Post autor: mariaewa » 10 mar 2017, 15:27

Jadłam wczoraj i smakowało mi.

4-5 kalarep obgotowujemy w osolonej wodzie przez kwadrans. Scinamy na 2/3 wysokości i równamy dół. Wybieramy wnętrze robiąc miejsce na nadzienie.

Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem na 10 minut.

Na patelni podsmażamy cukinię, paprykę, pomidory i cebulę. Dodajemy przyprawy wg. uznania.

Mieszamy kaszę z warzywami i faszerujemy kalarepy. Na wierzch farszu dajemy odrobinę masła.

Zapiekamy w temp. 180 stopni przez 30 minut. Teraz kalarepa jest twardsza , więc można wydłużyć o 10 minut.

Jest też wersja z mięsem mielonym i warzywami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy z warzyw i grzybów”