Sałatka brokułowo-kalafiorowa

ODPOWIEDZ
admin

Sałatka brokułowo-kalafiorowa

Post autor: admin » 10 mar 2017, 15:02

iwonaPM
Kalafior
Brokuł
Papryka żółta i czerwona(może być jeden kolor)
Kukurydza -puszka
Kiełki puszka duża(dowolne ostatnio to były fasoli)
cebulka ,czosnek (do smaku zależy jak kto lubi 3,4 ząbki)
Brokuły i kalafior podzielić na różyczki, dobrze sparzyć w posolonej wodzie (pogotować około 3 min. brokuł, kalafior gotuję na oko aby nie był za miękki)wystudzić.Jeśli są duże to podzielić na mniejsze części.Paprykę pokroić w kostkę,podsmażyć na masełku aby troszkę zmiękła, pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Połączyć wszystko,dodać majonez, pieprzu soli do smaku.
Smacznego

Przepis jest Tereski (Bitek) jadłam i polecam ! :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy z warzyw i grzybów”