Marynowane jaja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mariaewa
Zadomowiony
Posty: 10549
Rejestracja: 21 mar 2017, 8:56
Lokalizacja: DK 6

Marynowane jaja

Post autor: mariaewa » 10 mar 2017, 14:15

Coś mi się dziś skojarzyło z jajami na twardo. Skoro już je mamy, wystarczy włożyć je do słoika, zalać gorącą zalewą, taką jak do marynowanych grzybów, z octem, cebulką, cukrem, liściem laurowym i pieprzem.
Po ostygnięciu, stoik do lodówki na 10 - 15 dni i można jeść.

Najważniejszy składnik tego dania, to znajoma, koleżanka, pewna osoba, posiadająca kury i świeże, dobre jaja od tych kur.
Inaczej, mogą wyjść chińskie jaja czyli zgniłe zbuki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy z mąki, kasz i nabiału”