Jajka na twardo ścieram na tarce o małych oczkach.
Dodaję: surowe jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, Przyprawę podlaską do dań z jaj (polecam), sól i pieprz, natkę pietruszki lub szczypiorek (dużo). Można dodać też podsmażoną cebulkę, ale u nas wolą bez.
Masę wyrabiam.
Formuję kotleciki.
Całość (można jeszcze otoczyć w jajku i tartej bułce) obsmażam z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
Na koniec zapiekam (to nie jest konieczne) w piekarniku z ziemniakami.
Doskonały dodatek to kiszonki czy marynaty.
Smacznego.
Kotleciki z jaj
- klarysa
- Zadomowiony
- Posty: 7564
- Rejestracja: 21 mar 2017, 7:23
Kotleciki z jaj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
-
- Zadomowiony
- Posty: 976
- Rejestracja: 22 mar 2017, 8:48
- Lokalizacja: Łódzkie
Re: Kotleciki z jaj
Zrobiłam z 4 jaj na twardo. Dałam cebulkę. Przyprawy do jaj niestety brak. Gdzie Ty ją Justynko kupujesz?
Polecam przepis, kotlety bardzo dobre a jakże inne niż mięsne.
Dziękuję za przepis Wanda
Polecam przepis, kotlety bardzo dobre a jakże inne niż mięsne.
Dziękuję za przepis Wanda
Zielona
- lora
- Zadomowiony
- Posty: 7635
- Rejestracja: 21 mar 2017, 7:51