Kotleciki z jaj

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarysa
Zadomowiony
Posty: 7372
Rejestracja: 21 mar 2017, 7:23

Kotleciki z jaj

Post autor: klarysa » 29 sie 2017, 20:37

Jajka na twardo ścieram na tarce o małych oczkach.
Dodaję: surowe jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, Przyprawę podlaską do dań z jaj (polecam), sól i pieprz, natkę pietruszki lub szczypiorek (dużo). Można dodać też podsmażoną cebulkę, ale u nas wolą bez.
Masę wyrabiam.
Formuję kotleciki.
Całość (można jeszcze otoczyć w jajku i tartej bułce) obsmażam z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.
Na koniec zapiekam (to nie jest konieczne) w piekarniku z ziemniakami.

Doskonały dodatek to kiszonki czy marynaty.
DSC_0600.JPG
Smacznego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Justyna :heej:

"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"

Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna

Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1

Za miedzą

Zielona
Zadomowiony
Posty: 958
Rejestracja: 22 mar 2017, 8:48
Lokalizacja: Łódzkie

Re: Kotleciki z jaj

Post autor: Zielona » 06 lut 2020, 16:05

Zrobiłam z 4 jaj na twardo. Dałam cebulkę. Przyprawy do jaj niestety brak. Gdzie Ty ją Justynko kupujesz?
Polecam przepis, kotlety bardzo dobre a jakże inne niż mięsne.
Dziękuję za przepis Wanda
Zielona

Awatar użytkownika
lora
Zadomowiony
Posty: 7546
Rejestracja: 21 mar 2017, 7:51

Re: Kotleciki z jaj

Post autor: lora » 06 lut 2020, 18:48

Super Justynko że przypomniałaś o tym kotleciku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrawy z mąki, kasz i nabiału”