Barszcz grzybowy

ODPOWIEDZ
paputowy dom

Barszcz grzybowy

Post autor: paputowy dom » 12 sie 2018, 23:23

Przepis dostałam od sąsiadki. Prosta, z małej ilości składników zupa. Rewelacyjna w smaku.
Składniki:
-suszone grzyby
-cebula duża
-śmietana 30
-ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, cukier i ocet
-dowolny makaron
-natka pietruszki
W garnku zalewamy zimną wodą grzyby i dodajemy przypaloną (tak jak do rosołu) cebulę. Wrzucamy liść laurowy i ziele i gotujemy do miękkości. Wyławiamy cebulę, kroimy w cząstki i dodajemy ponownie do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem następnie cukrem i octem. Na końcu wlewamy śmietanę (nie za dużo). Na talerz kładziemy porcję makaronu, wlewamy barszcz i posypujemy pietruszką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zupy i dodatki do zup”