Polewka chojnicka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarysa
Zadomowiony
Posty: 7372
Rejestracja: 21 mar 2017, 7:23

Polewka chojnicka

Post autor: klarysa » 05 sie 2022, 22:51

Składniki:
1-1,5 l bulionu wg uznania mięsny czy warzywny, może być rosół
6-8 ziemniaków
2-3 kiełbaski typu śląska
2-3 cebulę
1/2 l maślanki
sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka

Ziemniaki pokroić w drobną kosteczkę, gotować w bulionie z przyprawami.
Kiełbaskę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać posiekaną cebulkę.
Gdy ziemniaki będą miękkie połączyć z kiełbasą i cebulą.
Do zupy wlać maślankę. Całość zagotować.

Prosta, szybka. Taka zupa- bieda.
Nam smakowała.
Smacznego.
Justyna :heej:

"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"

Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna

Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1

Za miedzą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zupy i dodatki do zup”