Aktualnie rzucili...
- survivor26
- Administrator
Re: Aktualnie rzucili...
Olu, trzeba przycinać trochę, żeby nie przekształciły się w wiecheć, ale generalnie z tego co wiem, radzą sobie dość dobrze.
- Barabella
- Administrator
- Barabella
- Administrator
- boryna
- Administrator
W Netto są bardzo ładne bluszcze. Niestety nie wiem, czy zimują na zewnątrz. Podobny, z biedry, też z drobnymi listkami, ale całymi zielonymi, przezimował bez problemu od północnej strony domu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jo37
- Zadomowiony
- boryna
- Administrator
Jeśli ten pierwszy to Variegata, to powinien zimować. Jeśli. Ten drugi to chyba faktycznie domowy. Ale bardzo ładny. Najwyżej będzie doniczkowy, chociaż plan był inny.
- Jolka
- Zadomowiony
Bożenko wszystko zależy od tego jaka będzie zima, i jakie stanowisko.
Ja mam dwa gatunki kolorowe, jeden chyba od Edytki drugi z sadzonki pobranej gdzieś przy ogródku kawiarnianym, które zimują w zacisznym miejscu.
Jak wiele lat temu wstecz były ostre zimy to lubiły przemarzać, ale odrastały .
Może poszukaj im osłoniętą przed mroźnymi wiatrami miejscówkę i najwyżej zrób im pierzynkę z liści .
Ja nie mam ręki do uprawy bluszczu w domu, przez lato pięknie rośnie, w sezonie grzewczym.gubi liście i marnieje.
Gdybyś chciała to przy następnej okazji, podzielę się moimi ogrodowymi bluszczami.
Ja mam dwa gatunki kolorowe, jeden chyba od Edytki drugi z sadzonki pobranej gdzieś przy ogródku kawiarnianym, które zimują w zacisznym miejscu.
Jak wiele lat temu wstecz były ostre zimy to lubiły przemarzać, ale odrastały .
Może poszukaj im osłoniętą przed mroźnymi wiatrami miejscówkę i najwyżej zrób im pierzynkę z liści .
Ja nie mam ręki do uprawy bluszczu w domu, przez lato pięknie rośnie, w sezonie grzewczym.gubi liście i marnieje.
Gdybyś chciała to przy następnej okazji, podzielę się moimi ogrodowymi bluszczami.