Inne mieszańce (Grupa VIII)
- irenka
- Zadomowiony
Re: Inne mieszańce (Grupa VIII)
Ot Gluhwein
Cudowna lilia o przepięknym zapachu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Irena
- AmeliaL
- Gaduła
- AmeliaL
- Gaduła
- AmeliaL
- Gaduła
- lora
- Zadomowiony
Amelko przepiękne lilie, super że wstawiłaś to teraz przy zakupie cebul będzie łatwiej wybrać. 
- mariaewa
- Zadomowiony
Piękne lilie. I podziwiam, że tak pięknie u Ciebie rosną. Ale bardziej cieszę się, że Jesteś. 
-
MaGorzatka
- Jolka
- Zadomowiony
Amelko witaj
Zazdroszczę tak pięknych lilii, u mnie nie chcą rosnąć
Dałam sobie spokój z odmianowymi. Orientalne dawały radę tylko w donicach , azjatyckie wegetowały mimo moich starań.
Poszłam w martagony i to jest to, to są moje kochane lelije one dają radę w moim zasadowym glinianym ogrodzie,
Zazdroszczę tak pięknych lilii, u mnie nie chcą rosnąć
Dałam sobie spokój z odmianowymi. Orientalne dawały radę tylko w donicach , azjatyckie wegetowały mimo moich starań.
Poszłam w martagony i to jest to, to są moje kochane lelije one dają radę w moim zasadowym glinianym ogrodzie,
- urazka
- Zadomowiony
Amelko cudne są te Twoje lilie a na dodatek, jak widać na zdjęciach, rosną w pięknym towarzystwie. Zdradź jeszcze źródło zakupu.
Jolu śliczne martagony. Ja nie mam żadnego doświadczenia z tym gatunkiem lilii bo wolałam kiedyś takie odmiany, które mają kwiaty uniesione do góry. Teraz już trochę zmieniłam zdanie ale też miejsca na lilie coraz mniej.
Jolu śliczne martagony. Ja nie mam żadnego doświadczenia z tym gatunkiem lilii bo wolałam kiedyś takie odmiany, które mają kwiaty uniesione do góry. Teraz już trochę zmieniłam zdanie ale też miejsca na lilie coraz mniej.
Pozdrawiam, Janina
- AmeliaL
- Gaduła
Oj tak...Lilie kwitły cudnie
Zachwycały kształtami,kolorami i zapachem
Jolu w zeszłym roku postawiłam na lilie drzewiaste, jako te mało wymagające. To był ich pierwszy sezon i ciekawa jestem jak zaprezentują się w tym roku. Mam nadzieję, że zadomowiły się i będą jeszcze okazalsze
Teraz dokupiłam trochę martagonów, sporo azjatyckich i kilka orientalnych.
Janeczko lilie kupowałam w 3 sklepach internetowych: Lilypol, Lily Garden i Wild Lilly. Zdecydowanie polecam Lily Garden. Cebule ogromne, zdrowe i zgodne odmianowo. Ceny też przystępne, zwłaszcza jeśli zakupy zrobi się w przedsprzedaży. Przedsprzedaż właśnie ruszyła
W tym roku zakupy robiłam też w polecanym na FB sklepie " Cebulki Tomka"
Zestaw 5 martagonów wielkości 24+ to koszt 30 zł.
Jolu w zeszłym roku postawiłam na lilie drzewiaste, jako te mało wymagające. To był ich pierwszy sezon i ciekawa jestem jak zaprezentują się w tym roku. Mam nadzieję, że zadomowiły się i będą jeszcze okazalsze
Teraz dokupiłam trochę martagonów, sporo azjatyckich i kilka orientalnych.
Janeczko lilie kupowałam w 3 sklepach internetowych: Lilypol, Lily Garden i Wild Lilly. Zdecydowanie polecam Lily Garden. Cebule ogromne, zdrowe i zgodne odmianowo. Ceny też przystępne, zwłaszcza jeśli zakupy zrobi się w przedsprzedaży. Przedsprzedaż właśnie ruszyła
W tym roku zakupy robiłam też w polecanym na FB sklepie " Cebulki Tomka"
Zestaw 5 martagonów wielkości 24+ to koszt 30 zł.
- Jolka
- Zadomowiony
Amelio ja z drzewiastymi porażkę miałam, jeśli zakwitła to 2-3 kwiatkami i w następnym roku już jej nie było, ciężka glina z ph7 nie służyła liliom.
Orientalne miałam kiedyś w donicach na podwórku, w specjalnie dorobionej ziemi, kwitły cudnie.
Od 4-5 lat zlikwidowałam wszystkie donice, ogromne oleandry do klasztoru Franciszkanów wywiozłam, oni mają słoneczne zimne korytarze, tam je podziwiam latem, nawet korytka na balkonie z surfiniami nie zakładam.
Latem zawsze wyjeżdżam i nie chcę komuś kłopotu robić z podlewaniem.
Martagony u mnie dają radę i dla tego tylko przy nich zostałam.
W Lilygarden już dwa razy kupował, i tak jak ty byłam zadowolona, mają jakieś nowe odmian z numerami, ale dużo mniejsze cebule, stare odmiany w rozmiarze 22/24 za 8 zł i za 7 zł. dużo mniejsze rozmiar 16/18.
Tyle ze te stare odmiany już mam.
Amelio a te z FB kupowałaś, możesz coś napisać jakie odmiany i jaka jakość cebul?
Orientalne miałam kiedyś w donicach na podwórku, w specjalnie dorobionej ziemi, kwitły cudnie.
Od 4-5 lat zlikwidowałam wszystkie donice, ogromne oleandry do klasztoru Franciszkanów wywiozłam, oni mają słoneczne zimne korytarze, tam je podziwiam latem, nawet korytka na balkonie z surfiniami nie zakładam.
Latem zawsze wyjeżdżam i nie chcę komuś kłopotu robić z podlewaniem.
Martagony u mnie dają radę i dla tego tylko przy nich zostałam.
W Lilygarden już dwa razy kupował, i tak jak ty byłam zadowolona, mają jakieś nowe odmian z numerami, ale dużo mniejsze cebule, stare odmiany w rozmiarze 22/24 za 8 zł i za 7 zł. dużo mniejsze rozmiar 16/18.
Tyle ze te stare odmiany już mam.
Amelio a te z FB kupowałaś, możesz coś napisać jakie odmiany i jaka jakość cebul?
- AmeliaL
- Gaduła
Jolu odmiany takie jak w Lily Garden plus Leopard Gold. Zamawiałam teraz, więc dopiero na wiosnę przekonam się czy warto tam kupować. Zaryzykowałam, bo sklepik i jego właściciel są zachwalani na liliowej grupie.
https://cebulki-tomka.pl/pl/p/Leopard-G ... on-24-/258
https://cebulki-tomka.pl/pl/p/Leopard-G ... on-24-/258
- Jolka
- Zadomowiony